YALOVA Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarlayarak sınıftan çıkardığı, kendisi için düzenlenen 'Öğretmene saygı yürüyüşü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün ölümüyle ilgili Ordu Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ile polis arasında gerginlik çıktı. Öğretmenler daha sonra Valilik sınırları dışında açıklama yaparak Yalova Valisi Cebiroğlu'na tepki gösterdi.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde Eğitim-Sen Ordu Şubesi üyesi öğretmenler, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarlayarak sınıftan çıkardığı, önceki gün kendisi için düzenlenen 'Öğretmene saygı yürüyüşü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün ölümüyle ilgili Ordu Valiliği önünde basın açıklaması yapmak istedi. Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet İncedere, basın açıklamasının Ordu Valiliği ile herhangi bir ilgisi olmadığına dikkat çekti. Polisin Valilik önünde açıklama yapılmasına izin vermemesi üzerine Valilik ile Ulukonak Caddesi'nin kesiştiği yol üzerindeki kaldırımda açıklama yaptı.
Ahmet İncedere eğitim emekçilerinin polisle karşı karşıya getirildiğine dikkat çekerek, "Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur. Çünkü Vali Cebiroğlu kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını 'destek yazmak' olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği 'cebir' görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir" dedi.
Polisin güvenlik önlemi aldığı alanda öğretmenler basın açıklamasının ardından daha sonra olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI