Dün akşam Hisarcık Bölgesindeki kar ile mücadele çalışmalarını yerinde denetleyen ve çalışanlara tatlı ikramında bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye olarak karla mücadele çalışmaları için ekiplerin 3 vardiya halinde 24 saat görev başında olduğunu söyledi.
3 vardiya halinde 24 saat çalışmalar devam etmektedir.
Kayserinin en büyük ilçesi Melikgazi de ulaşıma kapalı yolun söz konusu olmadığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ”Bağ ve sayfiye yerleşim bölgeleri dahil olmak üzere tüm bölgemizdeki ana yollar, ana arteller ve ara yollar tamamı ile trafiğe açılmış durumdadır. 3 vardiya halinde 24 saat çalışmalar devam etmektedir. Erciyes Dağı Kış Sporları Merkezine çıkış ve iniş konusunda da her hangi bir sıkını bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızda kar ile ilgili her hangi bir sıkıntı duydukları takdirde, belediyemize müracaat edebilirler” dedi.
Okul ve otobüs güzergahları ile eğimli yollar
Battalgazi Bulvarı, Erciyes Caddesi gibi eğimli yollarda greyder ile tuz serpme araçları bulundurduklarını, ekiplerin özellikle okul yolları ile belediye otobüs güzergâhlarında hem kar temizleme hem de buzlanmaya karşı tuzlama çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Bölgesindeki esnafları da ziyaret ederek çalışmaları değerlendi.
Ulaşımın güvenli ve seri olması için Kasım ayında planlama yapıldı
Kış şartlarında ulaşımın güvenli ve seri olması amacı ile Kasım ayında planlama yapıldığını belediyenin kamyon, greyder araçlarından hariç araç kiraladıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıda da bulunmayı da ihmal etmedi ve özellikle kaldırım kenarlarına rastgele park edilen araçların kar temizleme çalışmalarına engel olduğunu sözlerine ekledi.