Muğla’nın Ortaca ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca ilçe örgütü Muğla Milletvekillerinin de katıldığı toplantı ile bayramlaştı.
CHP Ortaca ilçe örgütü binasında gerçekleştirilen bayramlaşmaya, CHP Muğla Milletvekilleri Av. Akın Üstündağ, Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, CHP’li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve partililer katıldı.
CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ yaptığı konuşmada Askeri ücret, Bayram ikramiyesi, köylüye verilecek mazot gibi konularda koalisyon pazarlığı olabileceğini belirtti.
Üstündağ; "Öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum. Bu bayramın hem ülkemiz için hem partimiz için demokrasi ve adalet çizgisinde daha iyi yerlere gelmemizi sağlamısını umut ediyorum. Şimdiki koalisyon görüşmeleri biraz daha farklı aynı anda bir çok parti ile görüşülüyor, MHP ve HDP’nin CHP olmazsa bizim kapımız açık tarzı yaklaşımları var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kendi ilkelerimiz ve köklerimizden gelen özelliklerimiz bizim için önemlidir. Biz ülke yönetimine bakış tarzımızdan, demokratik ve toplumsal anlayışımızdan geri adım atmayız. Ne tür şeylerde pazarlık olabilir. Askeri ücret 1500 olmaz 1200, 1300 olabilir. Bunlar pazarlığa açıktır. Bayramlardaki ikramiye ile ilgili pazarlık olabilir. Köylüye verilecek olan mazotun fiyatı ile ilgili pazarlık olabilir. Ama demokrasi, hukuk, adalet konusunda duruşumuz bellidir. Masaya oturduğunuz zaman koalisyon görüşmelerinden kaçamazsınız yoksa halk cezalandırır. Onun için görüşmeleri olabilecek ve samimi tarzda ileteceğiz. Masaya oturduğumuz zaman Cumhuriyet Halk Partisi gibi oturacağız. Koalisyon görüşmelerini ben satranç oyununa benzetiyorum. Her parti kendine göre bir hamle yapıyor. Bu satranç oyununda piyonlar gidecek, vezir ve şah nerede ona bakmak lazım. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Koalisyonun seçmenin mesajı olduğunu algılayıp bu mesaja uygun hareket ederek bu süreci götüreceğiz’’ diye konuştu.