Narman İlçe Emniyet Amirliğince Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan polis günü törenle kutlandı.
Törene İlçe Kaymakamı Murat Eren, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adnan Arabul, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Bağış, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve diğer daire amirleri siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İlçe Emniyet Amiri Mehmet Bağış’ın sabah Atatürk Anıtına çelenk sunumunun dan sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İlçe Emniyet amiri Mehmet Bağış Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Bağış konuşmasında” Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Demokratik hukuk devletinin, teminatı olan Türk Polis teşkilatımızın 170. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur duymaktayım
Şanla, Şerefle yazdığı 170 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, bugün sınırları aşan başarılarıyla göz kamaştırmaya devam etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Türk Polisi, gelişen teknolojiyi kullanma becerisi ve geçmişten gelen tecrübesiyle dünya çapında bir üne kavuşmuş ve dünyanın birçok polis teşkilatına kendi bilgi ve tecrübelerini aktarmıştır. Başta ABD olmak üzere bir çok ülkeye çeşitli konularda eğitimler veren Türk Polisi, bu başarısını her geçen gün daha da arttırmaktadır.
Gücü ve deneyimiyle sınırları aşan Türk Polisi, gücünü kanunlardan alarak, devlet adına kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak gibi milli bir görev ve sorumluluğu üstlenmiştir. Toplum huzur ve düzenini, halkın can ve mal emniyetini temin etmek gibi kutsal bir vazife ifa eden teşkilatımız, 300 bini aşan personeliyle halkımız için gece-gündüz demeden fedakarca çalışmaktadır.
Emniyet Teşkilatımız, Jandarma teşkilatı ile birlikte adaletin bekçisidir. Bu görevi ifa ederken gücünü zorbalıktan değil; adaletten alan teşkilatımız hakkın ve hukukun yanında zalimin ve hukuksuzluğun karşısında olmaya devam edecektir.
Devletin vücut bulmuş hali olarak tasvir edilen Türk Polisi, her türlü olayda devleti temsilen ilk müdahaleyi yapan ve devletin hem şefkatli hem de sert yüzünü göstererek adeta devletle vatandaş arasında köprü vazifesi kuran mühim bir müessesedir. Bu yönüyle, adaletin ilk durağı olan Polis Merkezlerimiz hem halk hem de adalet için 7/24 hizmet vermeye devam etmektedir.
Gücünü halktan ve adaletten alan Türk Polisi, modern dünyanın gereklerine uygun olarak “Şüpheliden delile değil; delilden Şüpheliye” ilkesini benimseyen adalet sistemimizin bir parçası olarak halk desteğini daha da önemsemekte ve bu Bağlamda halkla işbirliği içerisinde görevini ifa etmektedir. Unutmamak gerekir ki polise yardımcı olmak halka ve adalete yardımcı olmanın yanı sıra bir vatandaşlık görevidir.
Türk Polisi, Demokratik hukuk ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğini.” dedi.
Konuşmanın ardından Türk Polis teşkilatının 170. Yılı dönümü anısına düzenlenen “ Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Şiir dalında Birinci 18 Mart ortaokulundan Mehmet Haktan Karaoğlu, İkinci Salih Zeki Dilek Ortaokulundan Sıla Eröz, Üçüncü Yatılı Bölge ortaokulundan Gamzenur Akın ın hediyelerini İlçe Kaymakamı Murat Eren verdiler.
Resim dalında Birinci 18 Mart ilkokulundan Sıla Taşçı,
İkinci Aşık Sümmani ilkokulundan İlayda Akpınar,
Üçüncü Aşık Sümmani ilkokulundan Azra Ruşen in hediyelerini Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adnan Arabul, Kompozisyon dalında Birinci Narman Anadolu Lisesi Ebru Akbulut, İkinci Narman Mesleki ve Tenik Anadolu Lisesi Betül Göral, Üçüncü Narman Anadolu Lisesi Arzu Yavuz un hediyelerini ise belediye başkanı verdiler.
Daha sonra İlçe Emniyet amiri Mehmet Bağış, Polis merkez amiri Kemal Akıner ve Toplum destekli Polis memuru Volkan Karadeniz İlçe Kaymakamı Murat Ereni, İlçe Garnizon komutanlığı ve belediye başkanını makamında ziyaret ederek Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıl dönümü anısına hediyeler takdim ettiler.