Yaptığı atılımla cirosunu geçen yıl yüzde 31 oranında büyüten Little Caesars, Bursa’da yeni yatırımcılarla büyümeyi hedefliyor.
Dünyanın en sevilen pizza zinciri markalarından biri olan Little Caesars, Türkiye’de geçen yıl tarihindeki en hızlı şubeleşme artışını yaşadı. Diğer yandan satışlarında da yüzde 32’lik bir büyüme sergileyen marka, sektörün yüzde 8 büyüdüğü düşünüldüğünde, yatırımcıların oldukça fazla dikkatini çekiyor. 7. kez üst üste Amerika’nın en iyisi seçilen Little Caesar’s Pizza, Türkiye’de de müşterilerin yoğun tercihleri nedeniyle bu hızlı büyüme trendi yaşamaktadır. Bu büyüme sürecinde yanında olmak isteyen Franchiseeleri ise oldukça titiz bir çalışma ile seçmektedir. Şu anda 80 şubesi ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Bursa ve Kocaeli’nde tüketicilerle buluşan Little Caesars, bu sene faaliyet gösterdiği mevcut illerin dışında Tekirdağ, Edirne, Adapazarı, Eskişehir, Adana ve Antalya’da yeni şubeler açacak.
Bursa için önemli büyüme hedefleri koyan marka, Bursa’da şu anda üç olan şube sayısını 8’e çıkartacak. Böylece Ankaralı yatırımcılar markanın bu yıl için ayırdığı yaklaşık 4 milyon Dolarlık mağaza yatırımından önemli bir pay kapacak.
Little Caesars Türkiye’nin istikrarlı büyüdüğünü ve bu büyüme planları içinde tüketicilerden gelen taleplere bakıldığında Bursa’nın önemli bir yerde durduğunu anlatan Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru, “Bursa şu an 3 şube ile hizmet verdiğimiz ancak büyümeyi arzuladığımız bir şehir. Gelecek yıl Türkiye genelinde sadece restoran açmak için ayırdığımız bütçe 4 milyon dolar civarında. Ayrıca şirket olarak bunun dışında pazarlama, teknoloji, eğitim, insan kaynakları, Ar-Ge, lojistik ve üretim için de yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Geçen yıla kadar şubelerimizin 4’te 1’i franchisee’lerimiz tarafından işletilirken; şimdi aramıza yeni katılan franchiseeler ile yüzde 60’ı franchise, yüzde 40’ı da şirket şubeleri olarak işletiliyor. Şirketin iki kanadındaki satışlarda da olağanüstü bir artış yaşadık” diye konuştu.
Franchise yönetimi konusunda yakaladıkları başarıyı uyguladıkları iki özel formüle bağlayan Arıduru, şunları söyledi: “Franchisee sistemini şirket şubelerine uyarlayarak sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Fark ettik ki işletmecinin bizzat başında durduğu sistemler yüzde 30 oranında daha fazla satış başarısına sahip oluyor. Bu örnekten yola çıkarak onların başarısındaki temel etkenleri inceledik. Başarıyı ödüllendiren motivasyonel sistemler kurarak, sonuçlarını aldık. Franchise tarafındaki artışı aile işletmeciliği modelinde yakaladık. Franchisee’lerimiz profesyonel hayattan gelen veya bizde müdürlük yaptıktan sonra kariyerine kendi işinin sahibi olarak devam eden kişilerden oluşuyor. Kişiler eğer aileleriyle bu işe başlıyorlarsa başarıları artıyor. Bu kişilerin içinde aile fertleriyle birlikte çalışanların oranı yüzde 70 civarında.”
Amaçlarının “Türkiye’nin en sevilen ve tercih edilen pizza zinciri olmak” olduğunu anlatan Arıduru, “Sektörün çok üzerinde büyümemiz müşterilerimizin bizi tercih ettiğini gösteriyor. Little Caesars’a yatırım yapan kişilerin büyük çoğu Little Caesars lezzetinin tutkunu olanlar. Franchisee adayları da bu büyümede bir avantaj kazanmak için kendilerini konumlandırıyor. Little Caesars’ın tüm şubelerinin büyüklüğü 120-180 metrekare arasında değişiyor. Standart bir restoranın anahtar teslim maliyeti 220 bin Dolar + KDV. Yatırımın geri dönüşü ortalama 24-36 ay arasında tamamlanıyor” dedi.