Aydın Efeler İlçesi Çeştepe İlkokulu’nda öğrencilerin daha iyi eğitimi, kuşak çatışmasının ve iletişim kazalarının önlenmesi amacıyla ‘Top yekün eğitim’ projesi başlatıldı. Proje kapsamında öğretmen ve veliler her ay bir kitap okuyarak bu kitap üzerinde kahvaltılı değerlendirme toplantısı yapmaya başladı. Projedeki amacın gençlerin daha iyi yetişmesi olduğunu belirten Okul Müdürü Davut Türkkan, “Okumaya başladıktan sonra okulumuzda anlayış değişti. Artık hem öğrenci, hem öğretmen hem de velilerimiz mutlu” diye konuştu.
Eğitimin sadece; okuma yazma, matematik ve diğer dersler olarak algılanmaması gerektiğini ve tüm dersleri 100 olan pek çok öğrenci ve velinin bile mutluluğu yakalayamadıkları ya da dersleri çok iyi olan öğrencilerin ileri yaşlardaki hayatta başarı sağlayamadığını belirten Okul Müdürü Davut Türkkan “İyi bir insan yetiştirebilmek için sadece öğretmenler değil velilerimizin de okuması gerektiğini düşündük. Bu düşünceden yola çıkarak velilerimizle bir araya gelip hep birlikte ayda bir de olsa belirlediğimiz kitabı okuma kararı aldık. Proje üzerinden bir ay geçti ve kahvaltılı bir toplantı ile bir araya gelip okuduğumuz kitabın değerlendirmesini yaptık. Günümüzde iyi bir insan yetiştirmede en büyük sıkıntı kuşak çatışması ve iletişim kazaları. Amacımız bu iki sıkıntıyı da çözmek. İlk ayda ciddi mesafe aldık. Önümüzdeki süreçte top yekun mutluluğu yakalamayı hedefliyoruz” dedi.
“DERS BAŞARISI TEK BAŞINA BİR ANLAM İFADE ETMEMELİ”
Günümüzde çocukların yetişmesinde iyi ya da kötü olarak değerlendirmeyi sadece test ve sınav sonuçlarına bakarak yapılmasının çok büyük hata olduğunu belirten Türkkan, “Çocuklarımızın iyi insan olarak yetişmesi için; Öncelikle ailesinde mutlu, büyüğüne, küçüğüne saygılı birer insan olarak yetişmesine çok önemsiyoruz. Vatanını, milletini, bayrağını seven, inançlı ve bu değerler uğruna gerektiğinde canını feda edebilecek duyguya sahip, görev ve sorumluluk bilinci yerleşmiş bireyler olarak yetiştirmek esas gayemiz olmalı. Bunun için de aile ile de iş birliği yapmamız gerekiyordu. Çünkü bu değerlerin olmadığı ancak derslerinde başarılı çocukların ileriki yaşamlarında mutlaka sıkıntı çektikleri ve çekecekleri inkarı mümkün olmayan gerçektir. Okulumuzda artık sadece çocuklar değil veliler de okuyor, kuşak çatışmaları en aza indi iletişim kazası yaşamıyoruz” diye konuştu.
Okul idareci ve öğretmenleri ile velilerin yaptığı kahvaltılı toplantıda veliler kitabın değerlendirmesini yapıp mutluluklarını dile getirerek okul idaresine teşekkür ettiler.