Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, fakülte için müstakil bir bina yapımı çalışması başlattıklarını belirterek, "Gelinen noktada fakülte binamızın projesi tamamlanmış olup inşası için gerekli mali finansmanın temini hususunda devlet büyüklerimizin ve şehrimizin destekleriyle himayesini beklemekteyiz" dedi.
DPÜ İlahiyat Fakültesi’nin 378 öğrencisi, 16 öğretim üyesi, 7 öğretim görevlisi ve 21 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 44 yüksek nitelikli personeli bulunduğunu dile getiren Bilal Kemikli, "Fakültemizin kendine ait müstakil bir binasının bulunmaması sebebiyle eğitim-öğretim faaliyetleri ve bilimsel etkinlikler halen farklı fakültelerin binalarına dağılmış şekilde parçalı olarak sürdürülmektedir. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde ise mevcut fiziki imkanlar tamamen yetersiz kalacaktır. Şehrimizde köklü, kalıcı, ciddi ve geleneği olan bir İlahiyat Fakültesi kurmak istiyoruz. Ancak eğitim-öğretim ve diğer bilimsel faaliyetlerin başka fakültelere ait sınıf ve salonlarda yapılması verimliliği olumsuz etkilemektedir.
Bu sebeple, kütüphanesi, kıraat odası, musiki odası gibi çeşitli eğitim sınıflarıyla donanımlı müstakil bir bina yapım çalışmasını ivedilikle başlattık. Gelinen noktada fakülte binamızın projesi tamamlanmış olup inşası için gerekli mali finansmanın temini hususunda devlet büyüklerimizin ve şehrimizin destekleriyle himayesini beklemekteyiz. Söz konusu himaye ve destek gerçekleştiğinde Üniversitemiz ve Kütahya için önemli değer olan Fakültemiz, hizmetleri için çok acil şekilde ihtiyaç duyduğu müstakil bir binaya kavuşmuş olacaktır" diye konuştu.
Fakülte olarak, Kütahya’nın kültürel değerlerini bilimsel olarak tanıtmayı da hedef edindiklerini kaydeden Prof. Dr. Bilal Kemikli, "Kısa zamanda şehrimizin güzide kurumlarından biri haline gelen Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yeni kurulmuş bir fakültedir.Buna rağmen akademik kadrosu hızla güçlenmekte ve öğrenci sayısı giderek artmaktadır. Fakültemizde 378 öğrenci; 16 öğretim üyesi, 7 öğretim görevlisi ve 21 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 44 yüksek nitelikli akademik personel bulunmaktadır.Akademik alanda büyük hedefleri bulunan Fakültemiz, Kütahya’nın kültürel değerleri ve dini mirasını canlandırmayı, medeniyetimizin hafızası olan şehir değerlerini bilimsel etkinliklerle tanıtmayı da hedef edinmiştir. Bu sebeple kuruluşundan bugüne geçen kısa sürede sadece akademik ortamda değil; ’Ahteri ve Dönemi’, ’Ergün Çelebi ve Kütahya Mevleviliği’, ’Abdullah-ı Simavi’ gibi Kütahya şehir kültürüne önemli katkıları bulunan çeşitli hizmetler gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalar önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan ’Gedizli Hafız Mehmet Efendi’ (Haziran ayında) ve ’Kütahyalı Bilge Şair Sunullah-ı Gaybi’ (Ekim ayında) gibi sempozyum ve bilimsel faaliyetlerle devam ettirilecektir" ifadelerini kullandı.
Bu arada, 13 Mayıs Çarşamba günü Kütahya’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, DPÜ İlahiyat Fakültesi’nin yeni binasının yapımı için müjde vermesi bekleniyor. (EFE)