ANKARA, () - 1 Mayıs Emek, Birlik ve Dayanışma Bayramı'na sayılı günler kala bir takım sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama dayatmaları hakkında Memur-Sen'den açıklama geldi. Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, 1 Mayıs Emek, Birlik ve Dayanışma Bayramı'nda kaos arayışı içerisinde olanların tavrını eleştirdi. Memur-Sen'in 1 Mayıs'ı Konya'da kutlayacağını hatırlatan Kaya, “Emek, Birlik ve Dayanışma gününde Türkiye'nin huzuruna ve güvenine kast edenlerin, kaos ortamı oluşturalım çabasında olanların her zaman karşısındayız. Biz taşa toprağa kutsiyet atfeden değil, insan unsuruna değer veren, meydanlarda neyin söyleneceğini önemseyen bir sendikayız" diye konuştu.

EL ELE VERİP YÜRÜME GÜNÜ

1 Mayıs'ın emekçinin, emeğin, hakkın ve hukukun savunulduğu, meydanlarda dillendirildiği tarihi bir süreç olduğunu belirten Kaya, "Bu süreç içerisinde kazanımlarının sevincini yaşarız. 1 Mayıs'ı ilk önce sorunların tespiti, sonra tedavisi noktasında bir fırsat olarak biliriz. Biz Türkiye'nin her meydanını, her ilini kutlamanın, sorunları haykırmanın, mesajları vermenin meydanı olarak görürüz. 1 Mayıs, yeniden bir olma yeniden el ele verip yürüme günüdür. Memur-Sen olarak bütün meydanları, emeğin, emekçinin haklarının ve bütün sorunlarının haykırılacağı yer olarak görürüz"

"KUTSAL OLAN MEYDAN DEĞİL, İNSANDIR"

Taksim'e kutsiyet yüklenmesini de eleştiren Kaya, "Memur-Sen'in vizyonu ve misyonu bellidir. Memur-Sen'in olduğu yerde birlik, kardeşlik vardır, çatışma ve kaos yoktur. Her türlü çatışma ve kavgadan uzağız. Biz bağcıyla uğraşmak değil, üzüm yemek istiyoruz. Meydanlara takılanlar birlik değil çatışma, uzlaşı değil kargaşa ortamı istiyorlar. Bu nedenle biz yine Memur-Sen olarak, öncülük ediyoruz, Taksim'in bir kutsiyetinin olmadığını, orada söylenecek olanların başka meydanlarda da söylenebileceğini haykırıyoruz. Biz taşa toprağa kutsiyet atfeden değil, insan unsuruna değer veren, meydanlarda neyin söyleneceğini önemseyen bir sendikayız. 2015, 1 Mayıs'ının kavga ve çatışmalarla değil, barış, huzur ve kardeşlik vurgusuyla hatırlanmasını istiyoruz. Gelin çözüme dönük olarak bütün sesleri birleştirelim" dedi.

1 MAYIS KONYA'DA KUTLANACAK

Kaya, Çözüm Süreci'ne verilen desteğin göstergesi olarak geçen yıl 1 Mayıs'ı Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda kutladıklarını hatırlatarak, "Orada on binlerle 1 Mayıs'ı kutlayarak, hem Çözüm Süreci'ne destek verdik hem de emeğin, emekçinin mevcut olan sorunlarını haykırdık. Bu yıl ki 1 Mayıs'ı da kardeş sendikamız Hak-İş'le birlikte Konya'da, Mevlana şehrinde kutlama kararı aldık. Emekçinin ve emeğin hakkını haykırmak üzere Alâeddin Meydanı'nda buluşma kararı aldık" ifadelerini kullandı.