Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Arıcak ilçesine giderek yapımı devam eden okulları inceleyip bilgi alırken, eğitimin devam ettiği okullarda ise hem öğretmenler hem de öğrencilerle görüştü.
Bağlıtaş, Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cengiz’i ziyaret ederek merkez ve çevresindeki okullar ile ilgili bilgi aldı. Cengiz’den bilgi alan Bağlıtaş, ilçe merkezinde yapımı süren okulların inşaatını gezerek inceleme yaptı. İncelemelerin ardından ilçeye bağlı Üçocak, Kutludüğün, Bozçavuş İlk okulları ile Üçocak Ortaokulu’na geçen Bağlıtaş, idareci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilerle de sohbet eden Bağlıtaş, okullarda bulunan eksiklikleri de not aldı.
Eğitimin yediden yetmişe, köyden kente, ülkenin en ücra noktasına kadar herkese verilmesi gereken bir hizmet olduğunu belirten Bağlıtaş, "Bu hizmetin eğitimciler eliyle yürütülüyor ve yürütülmeye devam edecek. Özellikle Arıcak gibi şehir merkezinden uzak ilçelerimize belirli aralıklarla ziyaretler düzenlemekteyiz. Çünkü buralarda görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını, bizim her zaman yanlarında olduğumuzu bilmeleri gerekmektedir. Özellikle genç öğretmenlerin görev aldığı bu gibi yerlerde çalışma dinamizminin daha yüksek bir seviyede olduğunu görmek ayrıca bizi mutlu ediyor. Onların bu çabalarına katkı sağlamak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve karşılaşabilecekleri her türlü problemde çözüm üretmek de bizim görevimiz" şeklinde konuştu.