Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nde bu hafta Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Niyazi Kahveci konuşacak. Prof.Dr. Kahveci, Düşünme Evreleri ve Günümüzün Düşünce Biçimi’ni anlatacak.
İLESAM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, Prof. Dr. Niyazi Kahveci’nin merhum Adnan Kahveci’nin yakın akrabası ve danışmanı olduğunu belirterek “Rahmetli Adnan Kahveci ile birlikte İslam ekonomisi ve vergi konularında ortak çalışmalar yaptı. Kur’an-ı Kerimi Arapça’dan İngilizceye tercüme eden ilk Türk. İlahiyatçı ve sosyal bilimci. Master ve doktora çalışmalarını İngiltere’de tamamladı. Beş yıl Londra’da diplomatlık yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısıdır. İlginç görüşleri ve renkli kişiliğiyle tanıdığımız Prof.Dr. Niyazi Kahveci’yi Çınaraltı’nda dinlemek anlamlı olacaktır” dedi.
İLESAM İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Süleyman Doğan’ın yöneteceği ve Prof.Dr. Niyazi Kahveci’nin konuşacağı Düşünme Evreleri ve Günümüzün Düşünce Biçimi başlıklı 64. Çınaraltı Sohbeti, 14 Şubat günü saat 16.00’da Aksaray Yusuf Paşa’daki Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda yapılacak.