Kütahya’nın Simav ilçesinde sosyal hayata katkı sağlamayı hedefleyen belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ay önce açtığı “Ahşap Oyma ve Dekorasyon Kursu”na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Belediye Hizmet Binasında15 Nisan tarihine kadar açık tutulacak kursa çoğunluğunu ev hanımları ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu toplam 87 kişi katılıyor.
Kursun öğretmenliğini Türkiye’de ahşap oyma ve dekorasyon sanatının usta isimlerinden Raif Duraloğlu (69) yapıyor.
Kurs sürecinde yaptıkları birbirinden ilginç sanat eserlerini sergilemek istediklerini ifade eden kursiyer Simav Teknoloji Fakültesi Mobilyo Dekorasyon Bölümü Birinci sınıf öğrencisi Sinem Savur (21), “Kurs sayesinde hem boş vakitlerimi değerlendiriyorum, hemde mesleğimi geliştiriyorum. Bizlere sanat öğreten Belediye Başkanımız Süleyman Özkan başta olmak üzere kurs öğretmenimiz Raif Duraloğlu ve Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Bölümü çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Kursiyer Murat Tornumay (21), “Başlanğıçta ahşap’ın maharetli ellerde bu kadar güzelleşeceğini aklıma bile getirmemiştim. Kursta çok şeyler öğrendiğime inanıyorum. Ahşap’ın sanata dönüştüğüne şahit olmak hoşuma gidiyor. Kurs sonunda sergi açarak yaptıklarımızı Simav halkı ile paylaşmak istiyoruz. Yaptığım eserleri satışa sunarak aile bütçeme katkı sağlamak istiyorum. Okul harçlığımı çıkaracağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.
Kursiyer emekli öğretmen Mehmet Tekinel (59), “Emekli olduktan sonra kendimi kahve köşesinde buldum. Ahşap oyma kursu beni kahve köşelerinden kurtardı. Üstelik çocukluğumdan bu yana özlemini çektiğim bir mesleğim oldu. Çok mutluyum. Kurs sonunda yaptığım birbirinden güzel eserlerimi odalarımın duvarlarında ve büfemde sergileyeceğim. Gerçekten çok mutlu oldum. Belediye Başkanımız Süleyman Özkan ve ekibine teşekkür ederim. Belediyeciliğin vatandaşına sadece alt yapı hizmeti sunmak olmadığını ispatladı” diye konuştu.
Kursiyer üniversite öğrencisi Nur temiz (21), “Simav Teknoloji Fakültesi Mobilya Dekorasyon Bölümü Birinci sınıfı öğrencisiyim. Belediyenin açtığı Ahşap Oyma ve Dekorasyon Kursunu mesleğimi ilerletmek açısından çok olumlu buluyorum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kurs öğretmeni Raif Duraloğlu (69), “15 Nisan’a kadar açık tutulacak kursumuzda daha çok Osmanlı ve Selçuklu eserlerini işliyoruz. Çoğunluğu ev hanımı ve üniversiteli öğrencilerden oluşan 87 kursiyerimizin severek yeni bir meslek öğrenmeleri beni mutlu ediyor. Ben ahşap oyma ve Dekorasyon sanatının Türkiye’deki son ustalarından biriyim. Bildiklerimin benimle mezara gitmemesi için bu kursu düzenleyen Belediye Başkanımız Süleyman Özkan’a teşekkür ediyorum. Başkanımız Süleyman Özkan da akşamları vakit buldukça kursumuzu ziyaret ediyor. Kursiyerlerimizin yüzünün güldüğünü görünce yeni kurslar açmak istiyor. Beni Türkiye’nin kereste ambarı konumundaki Simav’dan göndermek istemiyor. Bu alanda Simavlıların yeni meslek öğrenmelerini istiyor. Ben de bu teklifi severek kabul edeceğim. Kursiyerlerim çok kabiliyetli. Çok güzel eserler ortaya çıkardık. 15 Nisan tarihinde sergi açarak yaptıklarımızı vatandaşlara göstermek istiyoruz”dedi.(MY-EFE)