Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () ESENLER'deki evinde 2 aylık eşi tarafından boğularak öldürülen Zehra Aydın(35)'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan babası Sebahattin Akyüz tarafından alındı.
Kızının cenazesi almada önce basın mensuplarına açıklama yapan acılı baba, daha önceden bir evlilik yapmış ve 3 çocuğu olan kızının bu evliliğini yapmasını istemediğini söyledi. Damadını çevrede araştırdığını belirten Akyüz, “Çocuğu sevmedim. Ben sağdan soldan öğrendim. Psikopatın biriymiş. Ben onunla evlenmesini kesinlikle istemedim" dedi.
Kızının boğularak öldürüldüğünü sabah duyduğunu belirten Akyüz, “Akşam polisler bana söylemedi. Cuma günü bizdeydi. Hatta büyük oğlu bende kalıyor. Önceki eşinden 3 tane çocuğu vardı. Torunumu duymasın diye babaannesine yolladım" diye konuştu.
Kızının ikinci evliliğinde 2 ayı doldurmadığını söyleyen acılı baba, “Bir ayın içinde evlendi. Kendisi istedi. Ben nikahına bile gitmedim. Çocuğu sevmedim. Ben sağdan soldan öğrendim. Psikopatın biriymiş. Ben onunla evlenmesini kesinlikle istemedim" şeklinde konuştu.

"8 YIL ÖNCE DE OĞLUNU KAYBETMİŞ"
8 yıl önce 18 yaşındaki oğlu Uğur Akyüz'ü bir trafik kazasında kaybettiğini söyleyen baba Akyüz, “Bu benim ikinci çocuğum… Dayanamıyorum. 18 yaşında bir oğlumu motor kazasında kaybetmiştim. “
Basın mensuplarının cinayetin ardından damadının bir not bırakmasıyla ilgili soruya Akyüz, “Ben notu görmedim. Sabah öğrendim. 'Ufak bir işim var. Gidip teslim olacağım' demiş. Notta o yazıyormuş. Ama polisler bu notu bana söylemedi. Söylemez de zaten. Bir anda ne olacağı belli olmaz diye söylemez tabi" şeklinde cevap verdi.
"Canilerin gücü kadınlara yetiyor" diye tepki gösteren Akyüz, “Şimdi onu ben karşımda görsem tanımam. Bizim enişte bana sordu. 'O taraftan kimse var mı?' diye. Ben görsem bile tanımam dedim. Damadı evleneceği zamanlar gördüm. Geçen yanından geçiyorum. Ya beni tanıdı ya da tanımadı. Kıyımdan geçti. Hiç konuşmadı. Kızıma dedim. Beni tanımadı mı dedim, görmezden mi geldi. 'Ya bırak baba, boşver' dedi. Kızım kendi yaptı bu evliliği. Yazık oldu" ifadelerini kullandı.