Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği (BİDFOD) ile Bitlis Eren Üniversitesi’nin (BEÜ) organizasyonuyla düzenlenen 3 günlük fotoğraf etkinliği başladı. Gerek ilçenin gerekse bölgenin tanıtımı noktasında fotoğraf sanatçılarının çekimleri önem arz ederken, düzenlenen etkinlik kapsamında ise 2 gün Ahlat’ta fotoğraf çekimi yapılacak. Dün başlayan etkinlikte ilk olarak Bitlis’in Güroymak ilçesinde bulunan Budaklı Kaplıcalarına giden fotoğraf sanatçıları, burada bol bol fotoğraf çektiler. Kaplıcada ki manda ve atların dakikalarca fotoğraflamaktan büyük keyif aldıklarını belirten fotoğrafçılar, burada bulundukları için mutlu olduklarını ifade ettiler. Etkinlik hakkında bir açıklama yapan BİDFOD Başkanı Samet Adıyaman, BEÜ ile ortaklaşa düzenledikleri etkinlik kapsamında 30 kişiden oluşan profesyonel fotoğrafçıların Ahlat’a geldiklerini ifade ederek, etkinliğin ilk günden oldukça güzel başladığını söyledi.
Adıyaman, bu tür etkinliklerin ilçenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak: “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen fotoğrafçılara gerek ilçemizi gerekse bölgemizi tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Fotoğrafçılarında tanıtıma kayda değer katkı sağlayacaklarından eminim. Dün başlayan etkinliğimizde ilk olarak Güroymak’ta bulunan Budaklı Kaplıcalarına gittik. Burada manda ve atların kaplıca keyfini bol bol fotoğrafladık. Etkinliğimiz ilk günden oldukça güzel başladı. Zaten etkinliğimizin 1 gününü Ahlat’a ayırdık. Kaplıcalardan sonra ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Nazik Gölü’nde fotoğraf çekimine çıkacağız. Ardından Ahlat Selçuklu Mezarlığı, kümbetler, Harabeşehir gibi ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayacağız. Ayrıca çeşitli bölgelerden gelen fotoğraf sanatçıların gerek ilçemiz gerekse bölgemiz hakkında ki güzel düşünceleri ise bizleri ayrıca mutlu etmiştir” dedi.
İzmir’in Çeşme ilçesinden gelen fotoğraf sanatçısı Zeriha Begöz ise, bu bölgeye ilk defa geldiğini belirterek, özellikle Ahlat’ın fotoğraf sanatını icra etmek için son derece muhteşem bir yer olduğunu söyledi. Begöz, tarihi ve doğal güzelliklerin etkileyici olduğuna değinerek: “Burada olduğum için mutluyum. Van Ahlat arasında hemen hemen her noktada fotoğraf çektik. Son derece güzel fotoğraflar çektim. Doğası ve tarihiyle oldukça güzel yerler gördük. Her şeyden öte bizlere gösterilen ilgi ve alakadan dolayı ayrı bir mutluluk yaşadık” dedi.
Anadolu’nun birçok köşesine gittiğini fakat bu bölgeye ilk defa geldiğini anlatan Giresunlu fotoğraf sanatçısı Kemal Özkılıç: “Gerçekten buralar fotoğraf çekimi için muhteşem güzellikteler. Özellikle Ahlat tarihi dokusu ile diğer şehirlerde olmayan coğrafi bir yapıya sahip. Van Gölü’nün de burada olması ayrı bir güzellik katmış. Ahlat ve çevresinin tanıtılmasında BİDFOD büyük emek veriyor. Bu arkadaşlara her zaman destek verilmesi gerekir. Bende gerek Ahlat gerekse bölgenin tanıtımı için çekmiş olduğum fotoğraflarla destek vereceğim. Tanıtım noktasında fotoğrafçıların önemli katkı sağladığına inanıyorum” dedi.