Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, görevde yükselme ve unvan değişikliği sayıları hakkında bilgi verdi.
Sağlık-Sen Genel merkezinin yoğun çalışmaları sonucu sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili kadro ve bu kadrolara yapılacak atama sayılarına ilişkin rakamların belli olduğunu açıklayan Kara, şöyle dedi:
“Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun sendika genel merkezimizi ziyaretinde gündeme gelen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı ile ilgili Bakan Müezzinoğlu konu ile ilgili çalışmaların tamamlandığı ifade etti. Görevde yükselme sınavının 27 Haziran 2015’de, unvan değişikliği sınavının ise 28 Haziran 2015 tarihinde yapılacağı müjdesini verdi.”
Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları için Bakan Müezzinoğlu’na tüm çalışanlar adına teşekkür ettiğini belirten Kara sözlerine şu şekilde devam etti:
“Görevde Yükselme Sınavı ile 200 Şube Müdürü, 175 Şef, 1250 VHKİ,1075 Memur ve 730 Şoför kadrosu için 3 bin 430 görevde yükselme sınavı yapılacak. Görevde yükselme sınavı ile birlikte uzun bir aranın ardından 7 yıl sonra 2 bin 721 sağlık çalışanı için Unvan Değişikliği Sınavı yapılacak. KİK taleplerimiz arasında yer alan unvan değişikliği sınavının da tüm sağlık çalışanlarımız için hayırlı olmasını dileriz. Sendikamızın girişimleri sonucu il içerisindeki yer değişikliklerine de yeni düzenlemeler getirildi. Sağlık çalışanlarının il içerisinde yer değiştirmelerini düzenleyecek İl İçi Yer Değişikliği Yönergesi de yayınlanarak bu konudaki düzensizliğe son verilecek. Sağlık-Sen’in, Kurum İdari Kurul Talepleri’nden olan bu yönerge ile kurumların ve yöneticilerin insiyatifine bırakılmış olan il içi tayinlere de yeni bir düzenleme gelecek. Sağlık personeli dışında kalan ve ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ kapsamında olmayan çalışanlar için ise ayrıca bir yönerge çıkarılarak bu konudaki ihtiyaç da karşılanmış olacak. Hatırlanacağı gibi hâlihazırda bu sorun da kurumların inisiyatifine bırakılmış durumdaydı.”
Başkan Kara, Sağlık-Sen’in sonuç odaklı ve proaktif sendikacılık anlayışı ile tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için kazanımlarına devam edeceğini ifade ederek sözlerini noktalandırdı.