Real Madrid’in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, bu sezon attığı 39 golle Avrupa’nın önde gelen 5 büyük liginde yer alan 40 takımın toplam gol sayılarını geride bıraktı.
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid’in Portekizli golcüsü Ronaldo, attığı 39 golle gol krallığı sıralamasındaki liderliğini sürdürüyor. Yıldız ismi, takımına 36 gollük katkı sağlayan Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi takip ediyor.
40 TAKIMIN GOL SAYILARINI GEÇTİ
Madrid ekibinin bu sezon attığı 99 golün 53’ünde Ronaldo imzası bulunuyor. Portekizli yıldız 39 kez gol sevinci yaşarken, 14 kez de golün hazırlayıcısı rolünde yer aldı. Yıldız ismin attığı gol sayısının Avrupa’nın önde gelen 5 büyük liginde yer alan 40 takımın toplam gol sayılarını geride bırakması da dikkat çekti. Cristiano Ronaldo, La Liga’da yer alan 12 takımın yanı sıra, Premier Lig ve Serie A’daki 8’er takım, Bundesliga’daki 9 takım ve Hollanda Eredivisie’de mücadele eden 3 takımın toplam gol sayılarını geçmeyi başardı.
100. GOLÜ ARAYACAK
Gol krallığı yarışında zirvede olmak için mücadele eden Ronaldo, ligin 34. haftasında oynanacak Almeria maçında takımının bu sezon ligdeki 100. golünü de atmak istiyor.
Cristiano Ronaldo’nun bu sezon resmi maçlarda ortaya koyduğu performans şöyle:
İspanya La Liga (30 maç) 39 gol, 14 asist
UEFA Şampiyonlar Ligi (10 maç) 8 gol, 4 asist
İspanya Kral Kupası (2 maç) 1 gol
İspanya Süper Kupa (2 maç)
Toplam: (44 maç) 48 gol, 18 asist