Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yeni temeli atılan binalarla okul sorunu çözülmeye başlayan Talas’ta, mevcut sıkıntıları gidermek için okul müdürleriyle yaptığı toplantılara bir yenisini ekledi.
Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşen toplantıya Başkan Palancıoğlu’nun yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan ve merkezdeki okul müdürleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, eğitimin her zaman yanında olan Başkan Palancıoğlu’na teşekkür etti. Aydoğan, "İlçemizde okul sorunu hızla bitiyor. Yeni temeli atılan 2 okulumuzla beraber gelecek dönem 5 okul birden eğitime başlayacak" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, milli eğitime göreve başladığı günden bu yana önem ve destek verdiklerini belirterek, sık sık sorunların çözümüne yönelik toplantılar düzenlediklerini söyledi.
Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:
"Okullarımızın ihtiyaçları nelerdir, bunları birlikte masaya yatırıp bir kez daha değerlendirelim istedik. Belediye olarak eğitime, sağlığa, cami ve Kur’an kurslarına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Eğitimin içinden gelen birisi olarak sizlerin ihtiyaçları bizim için öncelikli. Asfalt, kaldırım, bina yapılabilir, alt ve üst yapıya para harcanabilir ama, bence bunların hepsinden önemlisi eğitime yani insana yapılan yatırımdır. Bugün ülkemizde her 2 kişiden biri mesleğini severek yapmıyor. Ülkemizde yüzde 40-45 oranda meslek seçiminin doğru yapılmadığını görüyoruz. Bu nedenle de vatandaşlarımız ömür boyu mesleğini severek yapmadığı için ızdırap çekiyor."
Toplantının ardından okul müdürlerine geri dönüşümle ilgili bilgiler verildi.