Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir protokolü kapsamında, gelenekselMulti Gençlik Değişim Programı kapsamında bu yıl Japonya, Tataristan ve Rusya Başkurdistan şehirlerinden gelecek olan öğrencileri misafir edecek aileler aranıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Multi Gençlik Değişim Programı, bu yıl ’Mersin MULTI 2015’ adı altında, Mayıs-Eylül ayları arasında gerçekleştirilecek. Programa 14-18 yaşları arasında yer alan öğrenciler katılacak. Multi Gençlik Değişim Programı süresince Mersin’e gelen misafir öğrenciler, hafta içleri Belediyenin organize ettiği etkinliklere katılacak, program bitiminde ve hafta sonları ise misafir olarak kaldıkları ailelerin sorumluluklarında olacaklar.
Etkinlik kapsamında gelecek olan öğrencileri misafir edecek aileler, gelecek yıl yurt dışına misafir olarak gönderilecek. Başvurular Büyükşehir Kültür ve Turizm Daire Başkanığı bünyesindeki, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne şahsen yapmaları gerekmektedir. Başvurular 30 Nisan Perşembe günü sona erecek.