Tarihinin en soğuk kış ayını geçiren Akdeniz’in sahil kenti Mersin’de Erzurum’u aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Esnaf ısınmak için akşamdan kepenk önünde sandık yaktı, seralarda nöbet beklendi. Erdemli ilçesinde de donan sular eşsiz görüntüler ortaya çıkardı.
Akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığı yavaş yavaş düşerken, gece yarısı olduğunda hava sıcaklığı eksi 3 dereceyi gördü. Seralarda vatandaşlar zirai don nöbeti tuttu. Tezgahta üşüyen esnaf ise kepenk önünde sandıkları yakarak ısınmaya çalıştı.
Erdemli ilçesinin bazı kesimlerinde sularla birlikte bitkiler de dondu. Buzlardan sarkıtlar oluştu. Hayvanları için dal toplamaya çıkan vatandaşlar, donmuş ağaçlar ve otlarla karşılaştı.
İlginç manzarayla karşılaşan vatandaşlardan Savaş Topal, “Burası Erzurum değil, Mersin. Sabah kalktığımızda aşırı derecede soğuk vardı. Sokakları görüyorsunuz, her yer buz tutmuş. Saçaklar, her yer buz olmuş” dedi.
76 yaşında olduğunu belirten Hanifi Yoğun ise, “Ben 76 yaşındayım, böyle bir soğuk görmedim. Böyle manzaraları hiç görmedim. Havalar oldukça soğuk” diye konuştu.
1985 yılından bu yana Mersin’de ikamet ettiğini anlatan Hüseyin Küsmüş ise, “Mersin’de ikamet ediyorum, daha böyle bir soğuk, böyle bir don görmedim. Erzurum değil, Toroslar değil, rakım 2” şeklinde konuştu.
Gece saatlerinde düşen hava sıcaklığı sebebiyle ilçede esnaf kepenk önünde sandık yakarak ısınmaya çalıştı. Esnaflardan Mehmet Dolaş, “Kar yağıyor üşüdük. Ateş yaktık. Yoksa bu havada sebzeler hep donacak. Vakit geç oldu, üşümeye başladık” diye konuştu.