Van’ın Erciş ilçesinde kangren haline gelen ve esnafın yatırımlarının önünü kapatan kentsel dönüşüm projesi nihayet hayata geçiyor.
Yaklaşık üç yıldır ilçenin gelişimi önünde büyük bir engel teşkil eden kentsel dönüşüm acil kamulaştırma kararının alınması ile birlikte sona eriyor. Halkın büyük bir tepki gösterdiği ve bir türlü çözüme kavuşturulmayan sorun Ak Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha’nın girişimleri sonucu mutlu sonla noktalandı. Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretleri esnasında herkesin dert yandığı sıkıntı ile ilgili rapor hazırlayan ve bu raporu da Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na sunan Çaha, Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile ilçeye gönderilen TOKİ yetkileri ve mülkiyet sahipleri ile masaya oturdu. Yapılan görüşmelerde acil kamulaştırma kararının alınması ile birlikte müjdeli haberi Ercişlilerle paylaştı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaha, “Üç yıldan beri tıkanmış olan Kentsel Dönüşüm projesi artık hayata geçiyor. Yoğun çabalarımızın sonucunda birinci etapta sözleşme imzalamayan mülklerle ilgili acil kamulaştırma kararı alınmıştır. Bu kararın alınmasında Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun direktifleri ve TOKİ yönetiminin olumlu yaklaşımı etkili olmuştur. Kendilerine Erciş halkı adına şükranlarımı arz etmek isterim. TOKİ yönetimi acil kamulaştırma davalarını açmak üzere Erciş Belediyemize yetki vermiştir. TOKİ yöneticileriyle yapılan görüşmelerde Belediyemiz konuya destek olacağı taahhüdünde bulunmuştur. Olumlu yaklaşımlarından dolayı Belediyemiz yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm artık Erciş için bir hayal olmaktan çıkmış gerçeğe dönüşmüştür. Allah’ın izniyle iki sene içinde yepyeni bir Erciş ortaya çıkacaktır. Kentsel dönüşümle birlikte Erciş’te ticari hayat canlanacak, çok sayıda yeni yatırım hayata geçecek ve bunlar da yeni iş imkanlarının ortaya çıkmasına yol açacaktır” dedi.
Prof. Dr. Ömer Çaha, Erciş halkına yazdığı bir mektuba TOKİ’den alınan acil kamulaştırma yazısını da iliştirerek esnafa dağıttı ve onlara bu konuda müjdeyi verdi. Haber Erciş’te bayram sevincinin yaşanmasına yol açtı. Erciş halkı haberi büyük bir sevinç ve heyecanla karşıladı ve Prof. Dr. Ömer Çaha’ya bu konudaki çabalarından dolayı teşekkür etti.
Konuyla ilgili esnaflar ise, “Prof. Dr. Ömer Çaha, Erciş’e güven ve yeni bir hava getirdi. Daha seçilmeden büyük bir sorunu çözmeyi başardı. Erciş halkı sonuna kadar hocasının yanında yer alacak ve kendisine destek olacaktır” dedi.