Adıyaman’ın Sincik ilçesinde geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Köy yollarında yol açma çalışmaları devam ediyor.
İlçe merkezinde 50 santim olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metrenin üzerinde olduğu, yaşanan kar fırtınası nedeniyle bazı yerlerde kar kalınlığı 2 metreyi bulduğu belirtiliyor. İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu beraberinde ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ercan Işık ile birlikte Sincik-Malatya yolunda devam eden yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının açma çalışmalarının devam ettiğini belirten Efendioğlu, Arıkonak köyü dışında kapalı köy yolunun kalmadığını söyledi.
Kaymakam Efendioğlu, “İl Özel İdaresine bağlı ekiplerimiz tarafından kapalı olan köy yollarının açılması için çalışmalarımız 2 dozer, 2 kepçe ve 2 greyder ile devam ediyor. Hafta Sonu çalışmalarımıza devam ettik, Arıkonak Köyü yakınlarına kadar gittik, orada çalışan dozerimiz arıza verdiği için çalışmalarımız biraz aksadı. Malatya’da kiraladığımız Dozer Aksu ile Geçitli köylerimizin Malatya ulaşımını sağladık. Diğer yanda bir kepçe ve 2 Greyder ile Hüseyinli köyü ile Uğurlu köylerine bağlı mezra yollarında çalışmalarımız devam ediyor. Bir-iki gün içerisinde inşallah tüm köy ve bağlı mezra yollarımızı açmış olacağız. Ayrıca havanın soğuk olmasından dolayı yollarda buzlanma oluyor, İl Özel İdaresine yazımızı yazdık, bize tuz gönderirlerse tuzlama çalışması yapacağız” dedi.