Tire Süt Kooperatifinin olağan genel kurulu bugün yapıldı. Kooperatifin önünü kesmek isteyenlere sert sözlerle yüklenen Başkan Mahmut Eskiyörük, “Kooperatifin varlığından rahatsız olanlar nemalanmak isteyenler var ve olmaya devam edecekler. Şunu bilsinler ki aslanın olduğu yerde çakallar barınamaz” dedi.
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, olağan genel kurulda, kooperatifin önünü kesmek isteyenlere sert sözlerle yüklenerek, gözdağı verdi. Eskiyörük, “Kooperatifin varlığından rahatsız olanlar nemalanmak isteyenler var ve olmaya devam edecekler. Şunu bilsinler ki, aslanın olduğu yerde çakallar barınamaz” dedi. İstasyon Salonu’nda yapılan olağan genel kurula, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, muhtarlar, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile 2 bini aşkın üye katıldı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından kooperatifin mali tablosu üyelerin oylarıyla ibra edildi. Üyelerin coşkulu alkışları ile kürsüye çıkan Başkan Eskiyörük, kooperatifin 47 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, “14 yıldır karşınızda başım dik şekilde duruyorum. 35 ton süt toplama kapasitesini 200 tona çıkardık. 11 olan personel sayımız ise 290’a ulaştı. 14 yılda, birbirimize inanarak, güvenerek toplam 32 kat büyüdük” dedi.
“ÖRNEK MODEL OLUŞTURDUK”
Görev süreleri içinde doğruluktan ve dürüstlükten hiç sapmadıklarını ifade eden Eskiyörük, “Örnek bir güç ve kalkınma modeli olduk. Yalnızca, Türkiye değil artık dünya bizi örnek gösteriyor. Bu başarı hepimizindir. Hizmetlerimizle, desteklerimizle, sütün kalitesiyle ve mamullerimizle marka olduk. Süt ve et fiyatlarında belirleyici olduk. En iyi fiyatı sağladık. Üreticiyi sömürüye karşı koruyan bir kırsal kalkınma modeli yarattık. Tire’yi, ülke çapında sütün merkezi yaptık. Tabii ki bizi sevmeyenler de olacaktır. Ben sizin sırtımızdan haksız kazanç sağlayanlara ve sömürenlere karşı mücadele veriyorum. Onların menfaatleri kesildi. Tabii ki bizi sevmeyecekler. Bana görev verdiğinizde, size ‘beni satın alacak para daha basılmadı, korkutacak yürek daha anasından doğmadı’ demiştim. Bu kooperatifin varlığından rahatsız olan ve nemalanmak isteyenler vardı. Hala var ve var olacaklar. Bu çakallara karşı ben aslan gibi durmaya ve kükremeye devam edeceğim. Hiç korkmayın aslanların olduğu yerde çakallar barınamaz” şeklinde konuştu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise üretim yollarında asfaltlama ve iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “belediye olarak,tüm imkanlarımızla Tire Süt Kooperatifi’nin yanındayız” dedi.
Olağan genel kurulun sonunda davetliler ile üyelere yöresel yemekler ikram edildi.