Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin önündeki ağaçları baykuşlar mesken tuttu.
Havaların soğuğundan etkilenmeyen baykuşlar, vatandaşların da ilgisini çekti. İş yerlerinin önündeki ağaçlara 20’ye yakın baykuşun geceleri konduğunu ifade iş yeri sahibi Adem Bakırhan, baykuşların sonbaharda geldiğini belirtti. Bakırhan, “Baykuşlar sonbaharda geliyor. İlkbahar’da gidiyorlar. Sürekli gelip buradaki ağaçlara konuyorlar. Sürekli buraya geliyorlar. Aynı kediye benziyorlar. Kulakları var. Baykuşun 6-7 tane cinsi var. Genelde bunlar kışın eksi 20 derece soğuğa dayanabiliyorlar” dedi.
GAMP Caddesi üzerinde bulunan iş yerinin önündeki ağaçları mesken tutan baykuşların uğursuzluk getirdiği gibi bir inanç olduğunu da hatırlatan Bakırhan, bizim kültürümüzde uğursuzluk getirdiğine inanılan baykuşların Avrupa’da uğur getiren bir kuş olarak kabul edildiğini ifade etti.
Kars’ın en işlek caddelerinden birisi olan GAMP Caddesi’ni mesken tutan baykuşların burada ne kadar kalacakları ise merak ediliyor. Havaların gittikçe soğuduğu kentte baykuşların da soğuktan etkileneceği ileri sürülüyor.