Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - TÜRKİYE Dalga Sörfü Şampiyonası'nın 3'üncüsü bu yıl Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapılacak.
Türk Amerikan Spor Kulübü ile Alanya Surf Team'in ortaklaşa organize ettiği 3'üncü Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonası, Alanya Keykubat Plajı'nda yapılacak. Şampiyonayla ilgili Sun Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanya Surf Team kurucularından Mehmet Ali Soy, şampiyonada başarılı olan sporculardan sörf milli takımın oluşturulacağını söyledi.
Türkiye'de dalga sörfüyle ilgili federasyon olmadığı için şampiyonayı Türk Amerikan Spor Kulübü ile ortaklaşa düzenleyeceklerini aktaran Mehmet Ali Soy, şampiyonaya 50 sporcunun katılımını beklediklerini aktardı. Soy, "Şampiyonada başarılı olan sporcularla oluşturulacak milli takım, Uluslararası Sörf Federasyonu'nun Güney Amerika'da düzenleyeceği Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek" dedi.
Denizde oluşacak dalga yüksekliğine göre yarışmanın saatinin belirleneceğini kaydeden Soy, "22 Nisan'da erkeklerde uzun ve kısa tahta, kadınlarda ise kısa tahta kategorilerinde yarışlar yapılacak. Amacımız Alanya'nın sörf sporunda yer almasını sağlamak. Alanya'nın güzel bir sörf merkezi olduğunu göstermeye çalıştık. Bundan sonra uluslararası sporcuların da katılacağı güzel etkinlikler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI