ANKARA,() - AFAD, Bodrum'da yaşanan aşırı yağışlarda 10 kişinin yaralandığını, mahsur kalan 100 kişinin kurtarıldığını, 350 ev ve iş yerine su baskını meydana geldiğini ve 400 aracın zarar gördüğünü açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bodrum'da yaşanan aşırı yağışlar sonrası ilçede yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. AFAD Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, Bodrum'da dün etkili olmaya başlayan aşırı yağışlar sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale çalışmalarının sürdüğü kaydedilirken, dünden beri farklı yerlerde mahsur kalan 100 vatandaşın AFAD koordinasyonundaki ekipler tarafından kurtarıldığı açıklandı.Açıklamada, en az 350 ev ve iş yerinin su baskınından etkilendiği, 400 aracın zarar gördüğü belirtildi.

AFAD tarafından yapılan açıklama şöyle; "23 Eylül 2015, Muğla/ Bodrum'da meydana gelen aşırı yağışlar sonrası bölgede dünden beri aralıksız olarak devam edene AFAD koordinasyonundaki müdahale çalışmaları sürüyor. En az 350 ev ve işyerinin su baskınından etkilendiği, yaklaşık 400 aracın zarar gördüğü kent merkezinin çeşitli noktalarında mahsur kalan 100 vatandaşımız AFAD koordinasyonundaki ekipler tarafından kurtarıldı. AFAD Muğla ve koordinasyonundaki ekiplere destek vermek üzere AFAD İzmir Arama Kurtarma Birliği'nden iki ekip de bölgedeki çalışmalara katılıyor. Sel sırasında yaralanan 10 kişi Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek taburcu edildi. Şu an itibariyle hastanelerde yaralı bulunmuyor. Aşırı yağışlardan dolayı bir can kaybı ise yaşanmadı. Bodrum ilçesinde şu an itibariyle Bitez, Konacık ve Gümbet Mahallelerine elektrik verilemiyor, şehir içi yollarda ise hasarlar meydana geldi."