‘Bayrak Şairi’ olarak bilinen şair Arif Nihat Asya, ölümünün 40’ıncı yılında doğduğu yer Çatalca’da düzenlenen törende Bayrak Şiiri ile anıldı.
‘Bayrak Şairi’ olarak bilinen merhum şair Arif Nihat Asya, doğduğu Çatalca İnceğiz Köyü’nde düzenlenen törenle anıldı. Ölümünün 40’ıncı yılında anılan şair Asya’nın, İnceğiz Köy Meydanı’ nda bulunan ‘Bayrak Anıtı’na çelenk bırakıldı. Düzenlenen törene, Milliyetçi Harekat Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, Türk Eğitim Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve çok sayıda Çatalcalı vatandaş katıldı. Törende Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu öğrencisi Hale Öksüz, Asya’nın ‘Bayrak’ şiirini okudu.
“ASYA’NIN VATAN MİLLET SEVGİSİNİ BÜTÜN TÜRKİYE’YE HAYKIRIYORUZ”
40’ıncı ölüm yıl dönümünde Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’yı doğduğu köyde anmaktan onur duyduklarını belirten Türk Eğitim Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir, “Türk Eğitim Sen olarak 10’uncu yılında gerçekleştirdiğimiz anma programında, Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın, vatan millet sevgisini bir kez daha buradan bütün Türkiye’ye haykırıyoruz. Onun öğretilerine ve düşüncelerine Türk gençliğine ve bütün öğretmenlere iletmek için bu etkinlikleri devam ettirmekten Türk Eğitim Sen olarak onur duyuyoruz” dedi.
“BAYRAK ŞİİRİNİ OKUMAYA DÜNDEN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”
Anıta bırakılan çelenk’in ardından Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılan Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Arif Nihat Asya’nın, Bayrak Şiiri’ni yazdığı tarihte vefat etmesinin ilginç bir tesadüf olduğuna dikkat çekti. Koncuk, “Bayrak Şiirimiz bizim bayrak sevgimizi, bayrağa olan aşkımızı anlatan en güzel şiirimizdir. Bugün belki de bizim Bayrak Şiiri’ni okumaya Arif Nihat Asya’yı anlamaya dünden çok daha fazla ihtiyacımız var. İstiklal Marşı’nın yuhalandığı bazı bölgelerimizde, Türk Bayrağımızın maalesef gönderden indirilmeye çalışıldığı, bayrak sevgimizin azaltılmaya çalışıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Onun içinde Asya’yı ve onun Bayrak Şiiri’ni anmak onun bayrak ile ilgili düşünce sevgi ve hayatını genç nesillere sunmak son derece önemli bir hadisedir” şeklinde konuştu.