Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği tarafından başlatılan ve Ordu Üniversitesi(ODÜ) tarafından destek verilen "Bağırsam Sesimi Duyar Mısın?" adlı sosyal sorumluluk projesi takdir toplamaya devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda birçok toplumsal projenin eğitimlerini üstlenerek toplumda duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlayan Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Toplumda risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı önlemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan "Bağırsam Sesimi Duyar mısın?" adlı projeye destek olan Sağlık Yüksekokulu, öğretim üyeleri ve öğrencileriyle birlikte oluşturduğu sinerji ile takdir topluyor.
PROJENİN BÜTÇESİ 44 BİN 492 TL
Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği’nin başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınordu İlçe Müftülüğü ile Ordu Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu’nun ortaklaşa yürüttüğü “Bağırsam sesimi duyar mısın?” adlı sosyal proje ile cinsel istismar ve korunma yolları konusunda çeşitli eğitimler verilerek özellikle risk altındaki kadın ve çocukların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Hibe Programı kapsamında desteklenerek 44 bin 492 TL bütçe ayrılan ve 2015 haziran ayına kadar devam edecek olan projeye cinsel istismardan korunma üzerinde çalışmalar yürüten Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oya Sevcan Orak, eğitimlerin içerikleri ve materyallerin hazırlanması görevini üstlendi.
CİNSEL İSTİSMARIN ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR
Proje ile birlikte aile dışındaki yabancı kişiler tarafından yapılan taciz ve cinsel istismardan nasıl korunacakları ve bu tür durumlar yaşanması karşısında neler yapabilecekleri hususlarında yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla 500 anneye cinsel istismar ve korunma yolları, 2 bin çocuğa ise aile içi cinsel taciz olan ensest konusunda eğitim veriliyor. Proje kapsamında özellikle toplumda sosyal risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı azaltmak için verilecek eğitimlerin dışında aynı zamanda kültürel ve sosyal içerikli faaliyetler düzenlenerek toplumsal bilinç oluşturulması ve sivil toplum kuruluşları ve kamu işbirliği ile bir sosyal destek sisteminin geliştirilmesi de amaçlanıyor. Bu amaçla sivil toplum kuruluşları gönüllüleri, rehber öğretmenleri ile din görevlilerinde cinsel istismar konusunda duyarlılık kazandırmak ve farkındalık oluşturmak adına konferans ve çalıştayların düzenleneceği belirtildi.