Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" başladı.
Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmalara ilçedeki ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri katılırken, yakan top, mendil kapmaca, tombik ve yağ satarım, bal satarım oyunları kategorilerinde 21 Nisan’da sona erecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile 81 il ve ilçelerinde bu yıl ikinci kez düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" kapsamında unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden hayata kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.
Şenlikte mendil kapmaca, tombik, yakan top, yağ satarım bal satarım oyunlarının oynanacağını söyleyin Kocagöz, "İnsan yaşamının belirleyici bir parçası olan oyunlar, çocukları hem zihinsel, hem fiziksel, hem de sosyal yönden gelişmelerinde büyük önem taşımaktadır. Oyunlar çocukları hareketsiz ve sağlıksız bir şekilde tek başına televizyon izlemekten, bilgisayar başında zaman geçirmekten, sürekli ders çalışmaktan kurtararak, kendisini tanımasına ve özelliklerini bilmesine, insanlarla iyi iletişim kurmasına, paylaşmayı öğrenmesine, kurallara uymasına ve iyi özelliklerinin ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.