İhlas Koleji’nin okçuluktaki altın ismi Mete Gazoz, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek bu yıl düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’na katılma şansını elde etti.
Yunanistan’ın Marathon kentinde düzenlenen Avrupa Oyunları Kota Yarışmaları kapsamında Klasik Yay Erkek Takımı’nda yer alan Gazoz, takımıyla birlikte turnuvayı 3. bitirerek hem bronz madalya aldı hem de ülkemizi Avrupa Oyunları’nda temsil etme hakkını kazandı.
Turnuvanın 3’üncülük karşılaşmasında Hollanda ile yarışan milli takımımız, oldukça çekişmeli geçen maçın tie break setini kazanarak maçı 5-4 galip bitirmeyi başardı. Bu sonuçla Avrupa Oyunları yolu açılan milli takım sporcumuz Mete Gazoz, güzel bir turnuvayla hedeflerine ulaştıklarını ve Avrupa Oyunları’na katılmayı garantilediklerini söyledi.
Önlerinde uzun bir yol olduğunu ifade eden Gazoz, Avrupa Oyunları’na kadar olan süre içinde çeşitli turnuvalara katılarak kendini en üst seviyede hazırlayacağını belirtti. Gazoz, antrenman ve turnuva maratonunda okulundan ve arkadaşlarından büyük destek aldığını söyleyerek öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.
Gazoz’un elde ettiği başarıyla iftihar ettiklerini söyleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, öğrencisinin Türk Milli Takımı forması altında daha büyük başarılara imza atacağından emin olduğunu belirtti. Koç, Mete Gazoz’un okçuluktaki başarısı kadar, okuldaki başarısıyla da diğer arkadaşları için güzel bir örnek oluşturduğunu vurguladı.