İzmir’deki Ege Üniversitesi kampüsünde bir kişinin öldüğü kavga sonrası 3 gün ara verilen eğitim ve öğretim bugün başladı. Güvenlik önemlerinin arttırıldığı okulda kampüs ve fakülte binalarına giriş, öğrenci kimlik kontrolü ile yapıldı.
Ege Üniversitesi Kampüsü’nde geçtiğimiz Cuma günü yaşanan ve Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybettiği, 2’si ağır 11 öğrencinin yaralandığı olayların ardından kampüs içerisinde alınan güvenlik önlemleri arttırıldı. Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün talimatı ile özel güvenlik görevlileri 5 kampüs girişinde önlem alarak, girenlerin öğrenci kimlik ve üst arama kontrolünü yapmaya başladı. Ayrıca Edebiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesi tarafından ortak kullanılan binaya girişler de bundan sonra kimlik gösterilerek yapılabilecek. İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından uygulama hakkında yapılan duyuruda “Güvenlik önlemleri çerçevesinde, 26.02.2015 tarihinden itibaren binamıza girişler kimlik kontrolüyle yapılacaktır. Tüm öğrencilerimizin öğrenci, tüm personelimizin personel kimlik kartlarını fakülteye girişleri sırasında yanlarında bulundurmaları önemle rica olunur” denildi.
KIZ ÖĞRENCİLERDEN BİBER GAZI ÇIKTI
Kampüs ana girişinde çevik kuvvet ekipleri ve TOMA araçları hazır bekletilirken, kampüsün çevresindeki belirli noktalara polis ekipleri yerleştirildi. Öğrencilerin bir kısmı bu güvenlik tedbirinin geç kalındığını her zaman kontrol yapılması gerektiğini savunurken kimi de böyle bir uygulamanın gereksiz olduğunu savundu. Öte yandan yapılan üst aramalarında, özellikle kız öğrencilerden kendilerini korumak için biber gazlarıyla gelmesi dikkat çekerken, biber gazları tehlike madde sayıldığı için güvenlik görevlilerince el koyuldu.
BÜTÜN ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ
Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu’nun 24 Şubat Salı günü yaptığı toplantıda üniversite içerisindeki tüm etkinliklerin iptal edildiği Ege Üniversitesİ Senato kararı, fakülte dekanlıklarına gönderilen yazıyla duyuruldu. Yazıda, kampüs içerisinde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle tüm sosyal, kültürel, sportif ve kongre ile sempozyumlar haricindeki tüm bilimsel etkinliklerin iptal edildiği duyuruldu. İptal kararının süresi hakkında herhangi bir açıklamanın bulunmadığı yazıda, “Konuyla ilgili yeni bir duyuru ve açıklama yapılana dek, ilgili tüm birimlerin yukarıda bahsedilen etkinliklerini iptal etmesi veya güvenlik nedeniyle kampüs dışına taşıması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.