Uşak Valisi Seddar Yavuz, “Huzur ortamını bozan ve kamu düzenini tehdit eden hiçbir kişi ve gruba müsamaha edilmeyecek, gerekli müdahaleler ve yasal işlemler süratle yapılacaktır” dedi.
Valilik makamında Uşak Garnizon Komutanı ve İl Emniyet Müdürü ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Vali Seddar Yavuz, “Son günlerde Uşak’ta huzur ortamını bozmak isteyen bazı provokatörler özellikle gençleri sokaklara ve şiddetin içine çekmek istemektedirler. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinin huzur ve güven ortamı içinde yapılması ve siyasi partilerin propaganda ve faaliyetlerini serbestçe gerçekleştirebilmeleri bu sayede vatandaşlarımızın tercihlerinin sandığa hiçbir baskı olmaksızın yansımasına yönelik aldığımız ve alacağımız tedbirler konusunda kararlıyız. Güvenlik, Devletin en asli görevi ve sorumluluğudur. Hiç kimse kendini devletin ve güvenlik güçlerinin yerine koymaya kalkmamalıdır. Tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının seçim sürecinde hassas ve duyarlı olmaları en büyük beklentimizdir. Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi herkesin hoşgörülü duyarlı ve hassas olması ile sağlanabilir. İlimizde her ne sebeple olursa olsun huzur ortamını bozan ve kamu düzenini tehdit eden hiçbir kişi ve gruba müsamaha edilmeyecek, gerekli müdahaleler ve yasal işlemler süratle yapılacaktır. Valiliğimce gerekli güvenlik tedbirleri titizlikle alınmakta, güvenlik güçlerimizle vatandaşlarımız mümkün olduğunca karşı karşıya getirilmemeye çalışılmaktadır. Ancak bu hassasiyetimizin herkes tarafından iyi anlaşılması ve suistimal edilmemesi de fevkalade önemlidir” ifadelerini kullandı.
Vali Seddar Yavuz yaşanan olaylarda, 29 Nisan 2015 Çarşamba günü 5 kişi, 1 Mayıs 2015 Cuma günü de 5 kişinin göz altına alındığını belirtti. Son olarak Vali Yavuz, “Ülkemiz doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile 78 milyon vatan evladımızın her biri 1. sınıf vatandaşımızdır. Kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına ve vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmasına izin vermeyeceğiz. Uşaklı kardeşlerimin sağduyusuna inanıyor ve güveniyorum” diye konuştu.