Antalya’nın İbradı ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Çalışmalara İlçe girişindeki Hisar Tepesi’nden İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri ilçe girişindeki yol kenarlarına 100 adet çam fidanı dikti. Hisar Saraçoğlu Park Rehabilitasyonu Projesi kapsamında parkta bulunan ormanlık alanlarda temizlik ve peyzaj çalışmaları yapılırken, ağaçlandırma çalışmalarına ilçe merkezine uzak mahallelerin yol kenarlarında devam edileceği belirtildi. İbradı Belediyesi’nin ayrıca Orman İşletme Şefliği işbirliğinde bölgede uygun görülen bir alanı da Hatıra Ormanı’na dönüştüreceği açıklandı.
Torosların incisi İbradı’nın daha yeşil bir dokuya sahip olması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına dikkat çeken İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “Ağaçlandırma çalışmalarına ilk olarak ilçe girişimizden başladık. İlçe merkezine uzak mahallelerimizin yol kenarlarını da bu çalışmalar kapsamında ağaçlandıracağız. Önümüzdeki günlerde İbradı Orman İşletme Şefliği ile işbirliği yaparak bir Hatıra Ormanı da oluşturacağız” diye konuştu.
İlçe girişindeki Hisar Saraçoğlu Park Rehabilitasyon projesinin devam ettiğini de vurgulayan Başkan Küçükkuru, “Bu alandaki peyzaj ve düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından hemşehrilerimiz ve ziyaretçilerimiz 360 derece manzaraya sahip seyir tepesinde, Irmak Vadisi ve İbradı manzarası eşliğinde piknik yapabilecekler” dedi.