Ordu’nun yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı ve tipi sebebiyle hayvancılık yapan çiftçilerin imdadına Ordu Büyükşehir Belediyesi yetişiyor. Akkuş ve ikizce ilçelerinde toplam 500 koyun, kar ve tipi fırtınasının arasında donmaktan ve aç kalmaktan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin saatlerce süren mücadelesi sonrasında kurtarıldı.
Akkuş ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Ormancık Mahallesi’nde kar yağışı ve tipi sebebiyle 200 koyun mahsur kaldı. Demokratik Sol Parti (DSP) Akkuş ilçe Başkanı Lütfullah Gül’e ait 200 koyun, yem bittiği için aç kaldı. Durumu haber alan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iki iş makinesiyle kardan kapanan yolu 3 saatlik bir mücadele sonrasında açmayı başardı. 200 koyun yem verilerek aç kalmaktan kurtarıldı.
DSP Akkuş İlçe Başkanı Lütfullah Gül (40), 10 yıldır koyunculuk yaptığını belirterek, “Yoğun kar yağışı sebebiyle yol kapandı. Ayrıca tipi sebebiyle ilçe ile irtibatımız kesildi. Koyunların yemi bitti ve aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. İmdadımıza Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ve Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’ye teşekkür ediyorum” dedi.
İkizce ilçe merkezine 20 km uzaklıktaki Çorak mahallesinde ise Ali Rıza Öksüz’e ait 300 koyun aç kaldı. Ordu Büyükşehir Belediye ekipleri 1.5 metre kara rağmen 10 saatlik bir mücadele sonrasında açlık sebebiyle telef olma tehlikesi baş gösteren koyunlara yem ulaştırdı. Sürü sahibi Ali Rıza Öztürk, “Koyunlarım telef olmaktan kurtuldu. Allah Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun” diye konuştu.