Gaziantep Üniversitesi’nin yenilikçi proje ve fikirlerin tanıtılması, desteklenmesi ve ticarileştirilmesinin önünü açmak amacıyla düzenlediği Araştır, Geliştir, Ticarileştir (ARGETİ) 15 Proje Pazarı 9 Ocak Cuma günü kapılarını inovasyon severlere açıyor.
ARGETİ 15 Proje Pazarı 10.00-16.00 saatleri arasında Gaziantep Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisinde bulunan GAÜN Sporium Tesisi’nde gerçekleşecek. Bu yıl 5 kategoride düzenlenen proje pazarına 230 proje katıldı. ARGETİ 15 Proje Pazarı Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, ARGETİ Proje Pazarı’nın kıymetli fikir ve projelerin hayata geçirilmesi ve değerlendirilmesinin yanı sıra, üniversite-sanayi İşbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacını taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Bayram, AR-GE projesi yapmak isteyen kişi ve kuruluşların desteklenmesi amacıyla sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve Teknopark çalışanları ile araştırmacılarının bir araya getirildiğini kaydetti.
Proje Pazarı katılımcıları, projelerini yatırımcılar ve sanayicilerle buluşturmanın yanında, Target Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle ticarileştirme şansı elde edecek. ARGETİ 15 Proje Pazarı için Ar-Ge ve İnovasyon, Lisans, Lisansüstü, Girişimcilik ve Toplumsal Duyarlılık (Sosyal İnovasyon) Projeleri olmak üzere 5 kategoride başvurular alındı. Yürütücülüğünü Gaziantep Üniversitesi’nin yaptığı Proje Pazarı Gaziantep Teknopark ve GAÜN Target’in desteğiyle organize edildi. Pazara, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Adıyaman Üniversitesi, Nizip Ticaret Odası ve Ticaret Borsası, GAGİAD, KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü, GAİB, Kilis 7 Aralık Üniversitesi destek verdi.
ARGETİ 15 Proje Pazarı’na, Gaziantep Üniversitesi’nin yanı sıra Koç, Bilkent, Akdeniz, Mustafa Kemal, 19 Mayıs, Kırıkkale Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversiteden proje ve fikir sahibinin yanı sıra, çeşitli illerden serbest girişimciler tarafından sunulan projeler, deneyimli bir akademi ve sanayi jürisi tarafından değerlendirilecek.
ARGETİ Proje Pazarı’nda başarılı bulunan ticarileşme odaklı projeler ise önümüzdeki Mart Ayı’nda yapılacak ARGETİ 15 Uluslararası Yatırım Fikirleri Proje Pazarı ile ulusal ve uluslar arası çekirdek sermaye yatırımcıları ile buluşacak. Başarılı projeler, ARGETİ 15 Uluslararası Yatırım Fikirleri Proje Pazarı’na kadar olan süreçte Gaziantep Teknopark’ta Enteggre Kuluçka Merkezi’nde yoğunlaştırılmış girişim hızlandırma programına alınacak.