ÇORUM (AA) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Başkanı Çetin Başaranhıncal, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) kurumsallaşması ve markalaşmasının desteklenmesi amacıyla 150 bin liraya kadar destek sağlanacak hibe programının açıklandığını bildirdi.

Başaranhıncal, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB tarafından 2015 yılı "KOBİ Proje Destek Programı"nın açıklandığını belirtti.

KOBİ kapsamındaki işletmelerin markalaşması ve kurumsallaşmasının amaçlandığı program kapsamında işletmelere 150 bin liraya kadar hibe verileceğinin altını çizen Başaranhıncal, başlayan başvuruların 20 Mart tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmelerin işletmelerin eski kurallara göre rekabet edebilmelerini olanaksız hale getirdiğini vurgulayan Başaranhıncal, dünya genelindeki işletmelerin pazar paylarını artırabilmek ve rekabet edebilmek için teknolojiyi ve markalaşmayı önceliklendirdiğini ifade etti.

Kurumsallaşma ve markalaşmanın önemine işaret eden Başaranhıncal, “Artık bu iki olgudan kaçış yok. İşletmelerimiz büyümek, gelişmek istiyorsa kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına bir an evvel başlamalıdır” diye belirtti.

Başaranhıncal, kentteki işletmelerin KOSGEB tarafından sunulan hibe desteğini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.