Hakan KAYA / İstanbul,() FATİH'te hükümetin Ayasofya Müzesi'ni seçim malzemesi olarak kullanıldığını iddia eden Alperen Ocakları üyesi bir grup müze önünde basın açıklaması yaptı.

Alperen Ocakları üyesi bir grup, Ayasofya Müzesi'nin hükümet tarafından seçim malzemesi olarak kullanıldığını iddia ederek, saat 23.00 sıralarında Sultan Ahmet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde, 'Fatih'in Emaneti Ayasofya Camii ',' Ayasofya için Alperenler kıyamda' yazılı dövizler taşıyan kalabalık daha sonra Ayasofya Müzesi önünde açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "AKP iktidarı kendi siyasi çıkarları için işe yarayacak her şeyi istismar etmekte, onları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmakta, şimdiye kadar ki uygulamaları ile de hiç tereddüt etmediklerini bizlere ispat etmişlerdir. İstismarlar neticesinde amaçlarına ulaştıktan sonra da istismar ettikleri değerleri ayaklar altına almak, onlarla dalga geçmek onları kimi zaman da yok saymaktan da geri durmamışlardır. Şimdiye kadar yapmış olduğunuz icraat ve politikalarınızın önemli bir kısmını tasvip etmiyoruz. Özellikle milli ve mukaddes değerlerimizin siyasi çıkarlarınıza hoyratça alet edilmesinden son derece rahatsızız. Bu samimiyetsiz tavırlarınızın arkasındaki asıl niyetinizi okuyacak kadar da tecrübe, basiret ve feraset sahibiyiz.Bütün bu samimiyetsizliğinize rağmen, her fırsatta Makyevelist bir anlayışla her değeri hafifletip, tüketip, onlarla alay edercesine bir seçim kampanyası üretiyorsunuz. Artık biz bunları istemiyoruz. Her ne kadar siz bizlerin değerlerini yok saysanız da onları siyasi amaçlar olarak kullansanız da bizler bu Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması için biz size sonuna kadar Alperenler olarak destek veriyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından kalabalık grup olaysız şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)