Bodrum Belediyesi, Halikarnas Balıkçısı Forumu ve Tohum Takas Derneği tarafından düzenlenen ana teması “Tohum” olarak belirlenen “125. Yıl Halikarnas Balıkçısını Anma Etkinlikleri”nde 125 adet tohum toprakla buluşturulacak.
Mavi Yolculuğu başlatan, doğa ve Bodrum aşığı olan, Bodrum’da dikmiş olduğu çeşitli türden ağaçlarla da adından söz ettiren Halikarnas Balıkçısı lakaplı; şair, gazeteci ve yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın (1890-1973) 125. doğum yıl dönümünde sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrencilerle birlikte Bodrum’da anma etkinliği yapılacak. Bodrum Belediyesi, Halikarnas Balıkçısı Forumu, Tohum Takas Derneği ve Tema Vakfı Bodrum Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Halikarnas Balıkçısı, “Tohumda bir güzellik uyuyordu…” sözü ile doğduğu gün olan 17 Nisan’da 125 tohum, fide ve çiçeklerle anılacak.
Etkinlik kapsamında saat 12.00’de Bodrum Belediyesi önünde hazır bekleyecek olan araç, Yahşi Özel İlkokulu Mutlu Keçi’ye gitmek üzere hareket edecek. Saat 13.00’te Yahşi Mutlu Keçi İlkokulu öğrencileri ile beraber Balıkçı’nın sözü “Tohumda Bir Güzellik Uyuyordu” teması ile Balıkçı 125 yaşında, tohumları ekme ve tohum ile ilgili Balıkçı’dan alıntılar okuma gibi etkinlikler ile Balıkçı anılacak.