Kula Kenan Evren Ortaokulu farklı bir etkinliğe imza atarak velileri sınava tabi tuttu. Bir ay okuma süresi verilen kitap üzerinden yapılan sınava 38 veli katılırken, sorulan 45 sorudan 42’sine doğru cevap veren iki veli birinciliği paylaştı.
Adem Güneş’in ’Çocuk Eğitiminde Pozitif İletişim’ adlı kitap üzerinden yapılan sınava 38 veli katıldı. Bir aylık sürede okunan kitaptan velilere 45 soru soruldu. Değerlendirmesi öğretmenler tarafından yapılan sınavda velilerden Sevgi Koyuncu ve Mehmet Çelik 3 yanlış yaparak birinciliği paylaştı. Toplamda 4 yanlış yapan Sedat Koyuncu ise ikinci olarak sınavı tamamladı. Yarışma sonucunda ilk üç dereceye giren velilere altın hediye edileceği açıklandı.
Amaçlarının velileri yarıştırmak olmadığını ileten Okul Müdürü Alaetdin Tanıl amaçlarının kitap okuma sevgisini 7’den 77’ye herkese aşılamak olduğunu, velilerin de bu konuda herkese örnek olmasını ve sınav stresi yaşayan çocuklarıyla biraz da olsa empati kurabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Yarışma katılan velilerden Nurşen Ölmez yapılan okuma etkinliğinden çok memnun kaldıklarını, bu tarz etkinliklerin yılda birkaç kez yapılmasından çok memnun kalacaklarını belirtti. Ölmez ayrıca katkılarından dolayı emeği geçen tüm öğretmenlere de teşekkür etti.
Okul Rehber Öğretmeni Abdullah Özevin ise, çocuk eğitimi konusunda ailelerin eksik kaldıkları yerlerin ve doğru bildikleri yanlışların bu tarz kitapların okunarak giderilebileceğini söyledi. Yapılan etkinlikle ilgili velilerden aldıkları dönüşlerden dolayı çok memnun kaldıklarını anlatan Özevin, okullarında bu tür etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.