BAYBURT (AA) - Bayburt'ta engelliler bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği "bir günlük temsili askerlik" uygulaması kapsamında, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı'nda düzenlenen törene 8 engelli katıldı.

Tugay Komutan Yardımcısı ve Bayburt Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, törende yaptığı konuşmada, askerliğin her Türk gencinin yapması gereken bir görev olduğunu belirterek, "Sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz. Bugün şanlı Türk Ordusu'nun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten son derece mutluyuz" dedi. 

Engelli bireylerin Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak ettikleri yemine, ömür boyu bağlı kalacaklarını vurgulayan Yiğit, "Bugün burada diğer vatan evlatları gibi şanlı bayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini ettiniz. Gönülden inanıyoruz ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her Türk evladı gibi sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Ettiğiniz bu yemin yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

Tören, 8 engelli bireyin terhis belgelerini almaları ve geçiş töreni ile sona erdi.

Temsili askerlik törenine Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, AK Parti Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal, engelli aileleri ile davetliler katıldı.