Bartın’da koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.
Bartın’da 2015 yılı 2. koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları hazır bulundu.
Bartın’da yatırım çalışmaları kapsamında 478 projenin yürütüldüğünü kaydeden Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaptığı açıklamada, "Projelerin toplam bedelleri 1 milyar 968 milyon 580 bin liradır. Bu 478 projeden 18 tanesi tamamlanmış durumdadır. 478 proje için 2015 yılında ilimize tahsis edilen ödenek miktarı 203 milyon 641 bin TL’dir. Mart sonu itibariyle bu miktardan 23 milyon 572 bin TL harcama yapılmıştır. Yine 155 projede faaliyetler devam etmekte, 43 proje ise ihale aşamasına gelinmiştir. Bu projelerin dışında belediyelerimiz tarafından 41 milyon 888 bin TL bedelli 42 proje yürütülmektedir. Bu projeler için 2015 yılında 23 milyon 298 bin TL ödenek ayrılmış olup 3 aylık dönemde 5 milyon 588 bin TL harcama yapılmıştır" dedi.
Bartın’da yatırımlarda ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının ilk sırada olduğunu da ifade eden Vali Azizoğlu şöyle devam etti: "Koordinasyonun sağlanması, yatırımların ve yapılacak işlerin değerlendirilmesi açısından toplantıların önemi büyük. Yatırımları getirmek bizim görevimiz. Amacımız Bartın’da göçü önlemek. İstihdam sağlayarak genç nüfusu burada tutmak istiyoruz. İstihdama katkı sağlayacak projelerle bunu başaracağız. Sanayiden turizme, ekonomiden tarıma yatırım yapıldığı takdirde bu olayı başarmış olacağız.”
Toplantıda daha sonra bölge ve il müdürleri tarafından çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.