Fiziki altyapısı, öğrenci sayısı ve akademik personel sayısı ile hızlı bir şekilde büyümeye devam eden Bingöl Üniversitesi, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerinden çok sayıda lisans ve lisansüstü öğrencinin tercihi olmaya başladı. Hali hazırda 160 yabancı uyruklu öğrenci, üniversitenin farklı yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim görüyor.
Bingöl Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 2013 yılından itibaren Irak ve Suriye’den yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kabul edildiğini bildirerek, bölge ülkelerindeki üniversiteler ile ortak bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiğini bildirdi. Mart ayında üniversiteyi ziyaret eden Kuzey Irak Yükseköğretim Kurulu Üyesi Dr. Jwan J. M. Sharif ve beraberindeki heyetin izlenimlerinin paylaşıldığı açıklamada, “Irak heyeti, üniversitenin laboratuvar altyapısının son derece gelişmiş olmasını ve modern bir üniversite olmasının ilgilerini çektiğini ve öğrencilerinin tercih sebepleri arasında göstererek, ziyaret sonrasında memnuniyetlerinin bir göstergesi olarak üniversiteye resmi teşekkür belgesi gönderdi. Heyet, üniversitenin modern yapısını çok beğendiklerini, bundan sonra sadece yüksek lisans ve doktora düzeyinde değil, lisans düzeyinde de öğrenci göndereceklerini söyledi. Ayrıca, Bingöl Üniversitesi’nin modern laboratuvarlarından faydalanmak üzere akademik personellerini de bilimsel araştırmalar yapmak üzere göndereceklerini belirten heyet, Bingöl Üniversitesi’nden de kendi ülkelerine gelip laboratuvarlar ile araştırma merkezleri kurmalarını ve ortak bilimsel çalışmalar yapmalarını talep etti” denildi.
İRAN VE CEZAYİR’DEN ÖĞRETİM ÜYELERİ BÜ’DE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPIYOR
Açıklamada, İran Zanjan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Ali Kamyabi “Yenilebilir Enerji Kaynakları”, Cezayir Bodji Mokhtar Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdelaziz Himour ve Prof. Dr. Sihem Abderrahmane “Malzeme ve Malzemelerin Korunması” konusunda ortak bilimsel çalışmalar ve işbirliği yapmak üzere yakın zamanda Bingöl Üniversitesi’ne geldikleri kaydedildi.