Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet törenine, fakülteyi birincilik ve üçüncülükle bitiren ikiz kardeşler damga vurdu.
BEÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda yapılan mezuniyet törenine Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altın, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, öğretim görevlileri, aileler ve öğrenciler katıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, fakülte birincisi Kürşat Karaman’a vereceği plaketi ikizi olan fakülte üçüncüsü Fatih Karaman’a vereceği sırada görevliler tarafından uyarıldı.
BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 50 mezun vermenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, mezun olan öğrencilerin insanlığa faydalı birer hekim olarak yaşamlarını sürdürmeleri dileğinde bulundu.
Fakülte birincisi ve üçüncüsü olan ikiz kardeşler törenin ardından açıklamalarda bulundu. Fakülteyi üçüncülükle bitiren Fatih Karaman, kardeşiyle sürekli beraber olduklarını belirterek, “Anne karnından itibaren iki elmanın yarısıydık. İlkokuldan bu yana hep aynı sınıftaydık. Birbirimize hep destek olduk. Birbirimizi hep kolladık. Bazen kavga da etsek bütün zamanımızı hep bir arada geçirdik. Aynı odayı paylaştık. Bir nevi kader ortağıydık. Kardeştik, kardeşten de öteydik. Arkadaştık. Bizim için birinci ve üçüncü olarak bitirmek çok büyük bir onur. Kardeşimle beraber okulumuzu bitirebilmek çok güzel bir şey. Kardeşimin birinci veya benim üçüncü bitirmemiz açısından asla üzülme olmadı. Kardeşimle benim aramda rekabet vardı ama üzülme asla olmadı” şeklinde konuştu.
Birinci olan Kürşat Karaman da ikiz kardeşiyle aralarında bir rekabet duygusunun oluşmadığını dile getirerek, “Ben birinci olarak şunu itiraf etmek istiyorum. Ben lisede de kardeşimin önünde birinci bitirdim. Üniversite puanında beni bir puanla kardeşim geçti. Yine ondan sürprizler bekliyorum. Biz derslerimizi de beraber çalıştığımız için geride kalma ya da önde olma gibi bir durum aramızda olmadı. Aksine bu rekabet bizi daha da geliştiriyor. Her geçen gün daha da olgunlaştırıyor. Bilmediğimiz şeyleri daha da iyi öğrenmemizi sağlıyor. Bundan sonraki hekimlik hayatımızda aynı branş düşünmüyoruz. Ama aynı hastane ya da aynı eğitim kurumu hedeflerimiz arasında. Okula ilk başladığımızda herkes karıştırıyordu. Alıştıkça karıştırmamaya başladı. İlk girdiğimiz ortamlarda baktıklarında şaşırıyorlar” ifadelerini kullandı.
İkiz kardeşlerin babası emekli Astsubay Yunus Karaman, “Bu mutluluk tarif edilemeyecek bir mutluluk. İki oğlum da aynı üniversiteden birincilik ve üçüncülük dereceleri ile mezun oldu. Onlarla gurur duyuyorum.” dedi.
Oğullarının her zaman okullarında birinci olduklarını ifade eden anne Asiye Karaman da çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi.