Şehzadeler Belediyesi uzun yıllardır Nurlupınar mahallesinin büyük sorunu olan Kırtık deresinde ıslah çalışması başlattı. Her yağan yağmurda mahalle halkının en büyük sorunlarından olan Kırtık Deresinin düzenlenen temel atma töreni ile ıslah ve çevre düzenlemesi çalışması başladı. Bin 500 metrekare alanda yapılacak çalışmada dere yatağının temizlenmesi ve çevre düzenlemesi yapılacak.
Nurlupınar mahallesindeki Kırtık Deresi ıslah çalışmaları düzenlenen temel atma töreni ile başladı. Düzenlenen temel atma törenine TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Tonguç, Nurlupınar mahalle muhtarı Süleyman Seven, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırtık deresinin mahallenin kanayan en büyük yarası olduğunu ifade eden Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven, “Kırtık Deresi yıllardan beri kanayan bir yarası olan Nurlupınar Mahallemizin bundan önceki yönetimlerde defalarca müracaat edilmiş, defalarca sözler alınmış ama bugüne kadar hiçbir icraat olmamıştır. Şehzadeler Belediyemize yapmış olduğumuz müracaatlar sonrası inşaat çalışması başlamıştır. Şehzadeler Belediyesi ekiplerine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
“KIRTIK DERESİ SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK”
Nurlupınar mahalle sakinlerinin en büyük sorunu olan Kırtık Deresinin yapılan çalışmayla sorun olmaktan çıkacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Esas itibariyle, burada oluş sebebimiz Nurlupınar Mahalle muhtarımız ve sakinlerimizin bizi davet etmesi. Bir kurban kesip dua edeceğiz. Şehzadeler Belediyesi yeni kurulmuş bir belediyedir. Yokluklar içerisinde sıfırdan bir belediye kurduk. Allah’ın yardımıyla, sizlerin desteğiyle, aradan geçen 1 yılın sonunda temiz ve güler yüzlü bir belediyeyi hep birlikte inşaa ettik. 65 mahallemizin her birine her alanda hizmet götüren, çalışan bir belediye haline geldik. Bu vesileyle belediyemizin kuruluş sürecinde bugünlere gelmemizde desteklerini esirgemeyen, çok değerli milletvekillerimizi, başta Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Recai Berber’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün mahallelilerimizle birlikte beton butonuna birlikte basacağız. Çalışmak, hizmet etmek bizim görevimiz. Belediye Başkanıyla, Yardımcıları ve Meclis Üyeleriyle, daire müdürleriyle, bütün çalışanlarıyla Şehzadeler Belediyesi 465 kilometrekarede yaşayan 170 bin hemşerimizin emrindedir. Son güne kadar da sizlere hizmet etmek bizlerin boynunun borcudur. Hizmetkârlığınızdan şeref duyuyoruz. Bu projemiz de hayırlı olsun. Bu alanda yapacağımız çalışmayla dere artık mahalle halkının sorunu olmaktan uzaklaşacak. Bu alandaki ıslah çalışmamızın ardından ekiplerimiz çevre düzenlemesi ve ağaç dikimlerini de yapacaklar” dedi.
“ŞEHZADELER BELEDİYESİ 40 YILLIK BELEDİYENİN YAPAMADIKLARINI YAPIYOR”
Şehzadeler Belediyesinin 1 yıllık bir belediye olmasına rağmen ciddi çalışmalara imza attığını ifade eden TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, “Bugün sanki 40 yıllık bir belediyeymiş gibi çalışan, hatta 40 yıllık belediye olduğu halde bu işleri beceremeyen, halkıyla bütünleşemeyen anlayışlara inat, belediyemiz vatandaşlarımızın hizmetinde. Güler yüzlü ve hizmet etmekten gurur duyan, bu işleri zevkle, isteyerek, gönülden yapan bir belediyemiz var. Bizler de AK Parti hükümeti olarak 13 yıldır yerel yönetimleri güçlendirmek için elimizden geleni yaptık. Partimizin en önemli ilkelerinden biri de hizmetin, vatandaşın ayağına gitmesidir. Yerel yönetimler ne kadar iyi iş yaparsa, ne kadar çok çalışırsa vatandaşın sorunları da o kadar azalır. Bu hareketin, bu kutlu davanın kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan böyle öğrendik. O, çöp dağlarının olduğu, suyunun günlerce akmadığı İstanbul Belediyesi’ni devraldığında bizler de onun yanındaydık. O gün İstanbul’dan herkes kaçıyordu. Şimdi ise sadece Türkiye’den değil, tüm dünyadan insanlar İstanbul’a akın ediyor. İstanbul bu konuma belediyecilik hizmetleriyle geldi. Belediyeciliğin kitabını yazmış, bunu dünyaya ispatlamış bir cumhurbaşkanımız var. Bizler onun takipçileriyiz. Bu nedenle belediyemizin gücü ve ona desteğimiz arttıkça bu hizmetler de artacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurbanla birlikte TBMM Başkanı Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve beraberindekiler butona basarak ıslah çalışmalarının temelini attılar.