Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliği içerisinde, Ali Nacar Sosyal Tesisinde eğitim gören hanımlara yönelik “Kadın Hastalıkları ve Erken Teşhis” konulu eğitim semineri düzenledi.
SEMİNERDE BAYANLARA KANSERDE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ ANLATILDI
Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Sosyal Tesisinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen seminerde, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Pratisyen Dr. Bengi Besnili tarafından slayt eşliğinde, kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. Meme, rahim ağzı ve yumurtalık kanserlerinde hayat kurtarıcı olan erken teşhisin önemine dikkat çekilen seminerde, Pratisyen Dr. Bengi Besnili, kanser hastalıklarının tespiti ve tedavisi için kursiyerlere önemli bilgiler verdi. Kanserle erken teşhis ve tedavi hakkında kadınlara bilgi veren Doktor Bengi Besnili, “Düzenli bir şekilde sosyal tesisleri gezerek kadın kanserleri hakkında kadınlarımıza bilgi veriyoruz. Bugünkü eğitimizin amacı da budur. Kadınlarımıza kanser hakkında bilgi vererek, kendilerinin evde yapabilecekleri muayeneleri anlatıp, tarama testleri hakkında bilgi veriyoruz. İsteyen Şehitkamil Belediyemizin araçlarıyla KETEM’e gelerek, ücretsiz bir şekilde de testlerini yapabiliyor. Düzenli bir şekilde tarama testlerini yapan veya bu konuda bilgilendirdiğimiz hanımlar kendi kendilerine teşhis koyabilecek duruma geliyorlar. Bu eğitimleri alan kadınların hastanemize geldiklerinde anlattıklarımıza dayanarak hastalıklarının farkına varabildiklerini görüyoruz. Bu eğitimleri tüm hanımların alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
KURSİYERLER KETEM MERKEZİNDE ÜCRETSİZ TEST YAPTIRDI
Seminere katılan kursiyerler, daha sonra Şehitkamil Belediyesi tarafından KETEM’e götürülerek ücretsiz olarak test yaptırdı. Böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı mutluluklarını dile getiren kursiyerler, “Aile merkezimizde sık sık bu tür bilgili ve faydalı seminerler oluyor. Bizler de bu tür seminerlere oldukça destek veriyoruz. Bugün ki seminerimizde kanser üzerine konulu bir eğitim semineri aldık. Uzman doktorlar tarafından kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. Meme, rahim ağzı ve yumurtalık kanserlerinde hayat kurtarıcı olan erken teşhisin önemini daha iyi anladık. Bugün de Şehitkamil Belediyemizin desteği ile KETEM’e giderek, ücretsiz test yaptıracağız” diye konuştular.