Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 2015 yılı Nisan ayı itibariyle Samsun’da 10 bin 216 kişiye, kişi başı 793 TL engelli bakım ücreti ödediklerini söyledi.
Samsun’daki engellilere yönelik hizmetler hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Toplumumuzun aynı hayatı paylaştıkları engellileri fark etmemesi, engellilerin kendilerini toplumdan soyutlaması sonucu oluşan iletişimsizlik, çok ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunun sonucu olarak engelli bireylerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerini değil, ailelerini ve yakın çevrelerini de psikolojik olarak etkilemektedir. Bu hassas konu karşısında devletimiz özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarımız vasıtasıyla engelli bireylerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için büyük gayret göstermektedir” dedi.
İl Müdürlüğü olarak Samsun’da yaşayan engelli vatandaşlar için gerekli özeni göstererek çalışmalar yaptıklarını belirten Balcı, “2015 yılı Nisan ayı itibariyle Samsun’da 10 bin 216 kişiye kişi başı 793 TL engelli bakım ücreti ödüyoruz. Bunun dışında 6 bin 686 engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verdik. Resmi kurumlarımız ve özel bakım merkezleri aracılığıyla da toplam 596 engellimizin yatılı olarak bakımını gerçekleştiriyoruz. Bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan engelli bireylerin ev ve aile ortamında yaşama deneyimi edinmeleri amacıyla başlatılan ‘Umut Evi Projesi’ kapsamında ilimizde 2 adet Umut Evi açılmış olup, 11 engellimiz bu evlerde yaşamını sürdürmektedir. Yine bunların dışında bakanlığımız tarafından ÖDES projesi kapsamında bu yıl ilimizde 2 engelli projesine destek vermiştir” diye konuştu.