Konak Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı ‘Uğur Dündar’la Halk Arenası’ yoğun ilgi gördü. Uğur Dündar, geçtiğimiz hafta ’laik ve bilimsel eğitim’ için düzenlenen boykot sırasında, polis müdahalesinden kaçarak belediye binasına sığınan vatandaşlara yardımcı olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı kutladı.
‘Uğur Dündar’la Halk Arenası’ bu hafta Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde izleyiciyle buluştu. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Halk TV’den canlı yayınlanan programa, İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve son dönemde sosyal medyadaki etkinliğiyle öne çıkan sanatçı Atilla Taş’ın konuk olarak yer aldığı programı canlı izlemek isteyenler, salonu hınca hınç doldurdu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de izleyiciler arasında yer aldı.
İç güvenlik paketi ve kadına yönelik şiddetin tartışıldığı programda Uğur Dündar, geçtiğimiz hafta laik ve bilimsel eğitim için düzenlenen boykot sırasında polis müdahalesinden kaçarak belediye binasına sığınan vatandaşlara kucak açan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı kutladı. Dündar, "Anti laik eğitim sistemini protesto etmek için tüm yurtta gösteriler düzenlendi ve bu gösteriler polis şiddetiyle püskürtülmeye çalışıldı. İzmir’de bu gösteriye katılan bir grup, Konak Belediyesi’ne sığındı. Polis ekipleri belediye binasına girmek isterlerken Konak Belediyesi’nin Başkanı Sema Pekdaş, kollarını açarak gayet sakin bir şekilde, kimseyi provoke etmeden, kimseye kötü söz söylemeden ’lütfen çıkın’ diyerek polislerin içeri girmesine engel oldu ve o göstericileri korudu" dedi. Dündar’ın bu sözlerine salonda bulunan kalabalık izleyici gurubu da alkışlarıyla destek verdi.
ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ
Halk TV’den canlı yayınlanan Halk Arenası’nda, Mersin’de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan da unutulmadı. CHP Konak İlçe Gençlik Kolları’na üye bir grup genç, üzerinde Özgecan Aslan’ın fotoğrafının bulunduğu afişi açarak, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Üzerinde “Öfkeliyiz, üzgünüz ama en önemlisi
Utanıyoruz” yazan pankartın açılması sırasında izleyiciler de alkışlarıyla yaşanan acı olaya dikkat çekti.
Konak’tan canlı yayınlanan Uğur Dündar’la Halk Arenası’nın en dikkat çeken konuğu ise internette paylaştığı tweetler ile adından söz ettiren Atilla Taş oldu. İzleyiciyi kahkahaya boğarken bir yandan da düşündüren Taş, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun sebebinin haksızlıklara karşı susmaktan kaynaklandığını söyledi.