Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla sağlıklı yaşam bilinci ve farkındalığını çocuklarda oluşturmak için ilçede anaokulu ve ilkokullarda 23 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macunu dağıtımını başlattı.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçesi’nde bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 öğrenciye ve 46 ilkokulda ise eğitim öğretim gören 21 bin 342 öğrenciye ulaştırılacak diş macunu ile diş fırçası dağıtımını başlattı. Başkan Gürlesin ilk olarak Şenay Öztürk Anaokulu ardından Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu ile Ahmet Nuri Erikoğlu İlkokulu’na gitti.
Şenay Öztürk Anaokulu’nda minik öğrencilere diş fırçalamalarını öğütleyen Başkan Gürlesin, her birisini tek tek diş fırçası ve macununu dağıttı. Öğrencilerin sevinçlerine ortak olan Başkan Gürlesin, miniklerle uzun uzun sohbet etti. Hayatta en önemli konuların başında sağlık geldiğini aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “İlçe sınırlarımızda bulunan 14 anaokulunda 2 bin 230 öğrencimize bu hafta içerisinde, 46 ilkokulumuzda eğitim öğretim gören 21 bin 342 öğrencimize ise hafta içinde ve yıl boyunca diş macunu ile diş fırçası dağıtacağız. Çocuklarımızda sağlıklı yaşamanın bilincini oluşturmaya katkı koyacağız.Ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşmasında, küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığının kazanılmasına bu etkinliğimizle büyük bir katkı sunacağız. Pamukkale Belediyesi olarak sağlık alanında da bir çok projemiz hayata geçecek. Çok önemli olduğunu düşündüğümüz projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.