İstanbul Anadolu 5. Aile Mahkemesi'nde, N.S.K. ve Ö.K. çifti boşanma davası açtı. Mahkeme, çiftin küçük kızıyla, çocuğuna şiddet uygulayan baba arasında 'şahsi ilişkinin kurulması' yönünde vereceği karar öncesi psikolog N.D.'yi görevlendirdi. Mahkeme N.D.'den bu yönde taraflar ve çocukla görüşme yapılması ile 'ilişki kurulup kurulamayacağı, kurulacaksa ne şekilde kurulacağı' yönünde rapor düzenlemesini istedi.
KÜÇÜK KIZLA BAŞBAŞA 30 DAKİKA

Psikolog N.D.'nin şüpheli olmasına neden olan ve Anadolu Cumhuriyet Savcısı Davut Dağ'ın hazırladığı iddianameye göre olay şöyle gelişti:

Psikolog N.D. çift ve küçük kızla Anadolu Adliyesi'ndeki odasında 26 Mart'ta görüştü. Görüşme sonrası 5 yaşındaki çocuk annesiyle ikamet ettiği Ankara'ya gitti. Anne N.S.K, 2 gün sonra karakola gidip kızının görüşme sırasında cinsel tacize uğradığı yönünde şikayette bulundu. Anne, ifadesinde, kızının N.D.'yle 30 dakika yalnız görüştüğünü, odaya çağrıldığında kızının yüzüne bakamadığını anlattı. Kızına ne olduğunu sorduğunda yanıt alamadığı anlatan anne, psikoloğun lavaboya gideceğini söyleyerek "Çocuğunu buradan çıkar" dediğini iddia etti.

"DOKTOR BANA DOKUNDU"

Anne, Ankara'ya gitmek için bindikleri otobüste kızının altına kaçırdığını, gece uykusunda "Doktor yapma" diye sayıkladığını öne sürüp şunları söyledi: "Kızımla konuştum. 'Doktorun elbisesini kaldırarak, göğüs bölgesini kendisine gösterdiğini, muayene sırasında ayakkabılarını çıkararak gıdıkladığını, vücuduna dokunduğunu' söyledi. Sonra kızımın, oyuncak bebeklerinin cinsel bölgeleriyle oynadığını gördüm."

Çizilen resimlerle de ifadesi alınan çocuksa polise, "Doktor bana dokundu. Nasıl dokunduğunu bilmiyorum, kafama elime dokundu, göğsüme dokundu, dokunması kötü bir şey. Ayaklarıma dokundu, gıdıkladı. Anneme bir şey anlatmadım" dedi.

Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde 31 Mart tarihinde yapılan muayene sonrası düzenlenen raporda kesin biçimde 'cinsel istismar olduğunun tıbben ayrımının yapılamayacağı' bildirildi.

PSİKOLOG: İSTİSMAR VAR MI DİYE RUTİN TEST YAPTIM

Psikolog N.D.'yse suçlamaları reddetti. Küçük kıza sorular sorduğunu ancak çocukla tam iletişim kuramadığını ifade etti. N.D., çocuğa herhangi bir şekilde istismara uğrayıp uğramadığı yönünde sorular sorduğunu, bunun için de kullandıkları bir teknik olduğunu, bu tekniğe göre mağdur çocuklara kendi vücut bölgelerini elleri ile gösterdiklerini, isimleriyle tanıttıklarını ve bu bölgelerin özel olduğunu söylediklerini anlattı. Çocuğa özel bölgelere anne ile bazı hallerde babaların dışında kimsenin dokunamayacağını belirttiklerini de söyleyerek hiçbir şekilde çocuğa dokunmadığını söyledi.

"ÇOCUK ANNESİYLE GİTMEK İSTEMEDİ, ZORLA İKNA ETTİ"

N.D., "Görüşmede vücudumda tarifleme yapıp mağdura sorular sordum. Çocuğun babasıyla da bir araya gelip görüşmenin uygun olacağını düşündüm ve annesini çağırdım. Çocuk, annesiyle gitmek istemedi. Annesi bozuldu. Zorla çocuğu ikna etti. Annenin, yaşanan bu olayın rapora olumsuz yansıyacağını ve aleyhine olacağını düşünerek şikayetçi olduğunu düşünüyorum" dedi.

SAVCI: YETERLİ ŞÜPHE VAR

Cumhuriyet Savcısı Davut Dağ hazırladığı iddianamede anne ile çocuğun anlatımları arasında çelişkiler olduğunu, ama verilen raporda cinsel istismara yönelik tıbben ayrım yapılamayacak bulgular olduğuna dikkat çekti. Savcı bu çelişki ve belirsizliğin yargılamada aydınlatılabileceğini belirterek "Bu durum dahi yargılamayı gerektirir niteliktedir" dedi.

25 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

N.D. hakkında cinsel saldırı suçundan 3 yıldan 10.5 yıla, çocuğun cinsel istismarı suçundan da 8 yıldan 15 yıla kadar olmak üzere toplam 11 yıldan 25.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. (Kaynak: Habertürk)