AK Parti Malatya eski İl Başkanı aynı zamanda Milletvekili Aday Adayı Av. Bülent Tüfenkci, AK Parti’yle birlikte kapalı kapılar ardından siyaset yapma devrinin sona erdiğini söyledi.
Tüfenkci, 7 Haziran’da yapılacak genel seçim kapsamında Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tüfenkci, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’ın Akçadağ için önemli projeler ürettiğini belirterek, "Organize Mermer Sanayisi’nin bir an evvel harekete geçirilmesi lazım. Buradaki insanları, özellikle gençleri heyecanlandıracak iş sahalarını da açacak bir proje. Onun için topyekun bunun üzerine gitmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin önemine de değinen Tüfenkci, "Paralelle mücadele için, çözüm sürecinin devamı için, 7 Haziran’da yeni Anayasayı, kendi değerlerimizi, göreneklerimizi, örflerimizi, adetlerimizi içerecek, kendi kurallarımızı yeni anayasamızı oluşturabilecek hüküm seçimine gidiyoruz. Bu üç başlık bizim olmazsa olmazımız.
7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim için hep berabere koşturursak, ilk defa sivil bir anayasayı yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. O fırsat bugün elimizde. 1960 ve 1980 darbeleriyle oluşturulan anayasalarda hep bir vesayetçi düzen vardı. Allah’a hamdolsun bu millet Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti’yi iktidara getirdi ve artık kapalı kapılar ardından siyaset yapma devri bitti. Biz halka, halkın sağduyusuna, demokrasiye inanıyoruz’’ dedi.
Tüfenkci, bu toprakların vatandaşının kimliğinden dolayı ötelendiğine vurgu yaparak, üniversite kapısına gittiğinde, ’sen başörtülüsün, sen doktor olamazsın’ dediler. ’Bu milleti yönetemezsiniz’ dediler. Yaşlı Kürt annemiz hapishaneye oğlunu ziyarete gitti ‘’Türkçe ’den başka dil konuşamazsın’’ dediler. Türkiye’de AK Parti’nin kazandırdığı özgürlük ortamı eski Türkiye’yi elinin tersiyle itmiştir. Yeni anayasayla birlikte bu demokratik kazanımların daha da sağlamlaşmasını sağlayacağız. Artık kim gelirse gelsin, vatandaşımızın kimliğinden ve dininden dolayı farklı yapıya maruz kalmayacağı bir anayasayı yürürlüğe koyacağız’’ dedi.
Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, Akçadağ Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Tüfenkci’ye İl Başkan Vekili Mahmut Üner Özer, İl Yönetim Kurulu Üyesi İdris Boztaş, Celal Aksaç, Zeynal Kayan ve Nihat Buyurdal eşlik etti.