KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Kıbrıs Barış Harekatı gazileri heyetiyle dün bir araya geldi.
KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen ve KKTC’de ziyaretlerde bulunan 80 kişilik Kıbrıs gazileri heyetiyle görüştü. Dün gerçekleştirilen ziyaret sırasında bir konuşma yapan Eroğlu, gazileri KKTC’de görmekten memnun olduğunu belirterek, Barış Harekatı’nın üzerinde 40 yıl geçtiğine dikkati çekti. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, seçimden sonra müzakerelerin yeniden başlayacağını ve bunun son şans olacağını söyledi. Eroğlu, müzakerelerin son oyun olduğunu belirterek “Biz bu son şansın iyi değerlendirilip adada kalıcı bir çözüme ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Umarım muhataplarımız da bizimle aynı düşünce içerisindedir” dedi.
Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu devletin çeşitli makamlarında görevlerimizi devam ettiriyoruz. Barış Harekâtı bize bir devlet kazandırmıştır. Bu devletin çatısı altında olmamıza rağmen Kıbrıs’ta uzun yıllardan beridir devam eden müzakerelerde de bir anlaşma olur düşüncesiyle masaya oturuyoruz. Ortaya çıkan anlaşmalar Rumlar tarafından reddedilmiştir ama biz ısrarla bir anlaşma olabilir arayışını hâlâ sürdürmekteyiz. Tahmin ederim önümüzdeki dönem, BM Genel Sekreteri’nin de dediği gibi son oyun olacaktır. Bu son oyunu iyi oynamak ve Kıbrıs’ta kalıcı olacağına inandığımız bir anlaşmaya ulaşmalıyız. Takdir edersiniz ki bir anlaşma tek taraflı olmaz. Karşı taraf da aynı adımı atmalıdır. Bu son şansı en iyi şekilde değerlendireceğiz”.