Bilecik 1. Amatör Lig’de mücadele eden Bileciksporlu yöneticiler ve futbolcular, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.
Yönetici ve futbolcuları makam kapısında karşılayan Başkan Selim Yağcı, futbolculara bir takım hediyeler sundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşma yapan Başkan Yağcı, Bilecikspor’un bütün maçlarını gururla izlediğini belirterek, ”Gayet iyi gidiyorsunuz, küllerinden doğmak diye bir tabir vardır yeniden Bilecik gençliği olarak Bilecikspor’u kendi küllerinden çıkararak yeşillendiriyorsunuz. İnşallah gelecek zaman dilimi içerisinde daha da güzel olur. Zor olanı geçtiniz. Gördüğüm kadarıyla temponuz düşmüyor. Her hafta grafik daha da yükseliyor. Gençlerin performansları iyi. Şuanda Bilecikspor artık 11 yıldır şehirde belediye başkanlığı yapan bir insan olarak ve ilk zamanlarda 3 yılda Bilecikspor’un 3. Lig’de olduğu dönemlerde yaşatmaya çalışan bir kişi olarak gerçekten bir olumsuz hava vardı. Bilecikspor üzerinde toplum üzerinde olumsuz hava vardı. Bu sempatik olarak olumsuz şartlar içerisinde gayretinizle, çalışkanlığınızla, dürüstlüğünüzle, sempatinizle bu havayı dağıttınız. Ben Bilecikspor kamuoyu içerisindeki Bilecikspor’un bu oluşan olumsuz havasını dağıttığını ben bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Bundan sonra bence imaj anlamında olumsuzluk geçti, bununda kahramanı başta İsmail Cinoğlu olmakla birlikte, gençlerimiz bu işe gönül veren kardeşlerimiz. Bundan sonra Bilecik’te her birinin spor adına futbol adına şehirde bir şeyler yapılması isteyen her birini birlik beraberlik içerisinde, gençlerimizin bu alın terlerini alt yapıyı oluşturarak geleceğe yönelik hedefleri adımları atarak bunun üzerine belirgin şeylerin bina edilmesi lazım, tesisleşme, mevcut hali devam ettirme noktasında bina edilmesi lazım. Biz belediye başkanlığı olarak bu anlamda üzerimize düşen ne ise yapmaya her zaman hazırız” dedi.
“ SENEYE MANCHESTER UNİTED GİBİ BİR TAKIM GÖRECEKSİNİZ”
Bilecikspor Kulüp Başkanı İsmail Cinoğlu ise, Bilecik 1. Amatör Lig’de şuan 3’üncü sırada olduklarını ve liderle aralarında 4 puan fark olduğunu belirterek, “7 tane oynanacak maçımız kaldı. Bazı maç konuşmalarında da anlatırım yıllarca top oynadım ama böyle karakterli gerçekten, böyle haysiyetli arkadaşlara denk gelmedi. Zaten maçlarında mimarı onlar, biz bir abilik yaptık, ama sonuçta saygı sevgi çok müthiş durumda. Toplanacağız dedik mi toplanabiliyoruz. Herkes işini özveriyle yapıyor. Şehirde de bir sempati doğdu bunun karşılığında, bin 111 üye kampanyası gibi hayal ettiğimiz şeyler gerçekleştiriyoruz. Ama 10 kişi olur, ama 13 kişi olur, sonuçta bu bir girişim girişimdir. 16-17 yaş grupları gibi önümüzdeki sezon bir program çizeceğiz, onlarda lige katılabilir. Yaz spor okulları Bilecik spor adı altında kurmaya çalışacağız. Başarı göreceli bir şey. Bu sene bir geçiş dönemiydi. 14 tane maçı 13 kişi oynadık. Yedek kalecimiz bile yoktu. Ocak ayına kadarda transfer yasağı vardı. Ondan sonra birkaç arkadaşımız katıldı. Elimizden geleni yapacağız. Seneye çok daha iyi olacağız, pırıl, pırıl gençleriyle Manchester United gibi bir takım göreceksiniz” dedi.
“FUTBOLCULARIM SAĞ OLSUNLAR FEDAKARLIK GÖSTERİYORLAR”
Bilecikspor antrenörü Fatih Savak da, iyi bir seri yakaladıklarını 11 maçtır arkadaşların sayesinde maçları kazandığını belirterek, “Benden daha çok onların sayesinde oldu. Sonuçta sahaya çıkan onlar. Sağ olsunlar fedakârlık gösteriyorlar işlerinden güçlerinden yeri geliyor maddi anlamda yeri geliyor manevi anlamda sağ olsunlar fedakârlık göstererek buralara kadar geldik. Benim istediğim benim hayalim inşallah sonu güzel olsun. Buraya kadar getirmişken bundan sonrası da şampiyonluk olsun diye istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Bilecikspor oyuncuları Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya forma ve çiçek hediye ederken, Başkan Selim Yağcı’da "Hedef Bin 111" kampanyasına üye olarak Bilecikspor’a destek verdi.